Sølvi Olimb er daglig leder i Radio Øst. Foto: Radio ØstSølvi Olimb er daglig leder i Radio Øst. Foto: Radio Øst

Derfor elsker jeg Råde - radiosjefen Sølvi Olimb

Ikke alle byer har sin egen lokalradio, og slettes ikke alle bygder. Råde derimot har det aller meste og her finner vi også Radio Øst som ledes av Sølvi Olimb. Vi har tatt en prat med Sølvi for å lære med om Radio Øst og hva hun mener er det beste ved Råde.

Sølvi Olimb har jobbet i Radio Øst siden 2012, og vært daglig leder siden 2016. Selv om hun nylig feiret 10-års jubileum i radiokanalen, strekker erfaringen seg mye lenger enn det. Faktisk har hun jobbet med radio helt siden hun var ferdig på Gimlekollen Mediasenter i 1991. Privat er hun gift med Øystein Olimb og sammen har de 3 voksne sønner. 

LES OGSÅ: Derfor elsker jeg Råde - Linda Fredriksen i Råde Bakeri

Hvordan er det å drive radio i Råde?

- Å drive lokalradio i Østfold med kontorer og studio i Råde, er veldig fint. Her er det mye positive folk, og oppmuntringene er mange. Kommunen, og spesielt ordfører, er også lette og positive å ha med å gjøre, så Råde er en veldig god kommune for oss å være i, forklarer hun.

Hva føler du kjennetegner typiske Råde-folk?

Sølvi kommer opprinnelig i fra Lørenskog, men er gift med Råde-mannen Øystein Olimb og har jobbet i bygda i en årrekke. Det er mange ting hun vil trekke frem som positivt.

- Nå er jeg ikke selv fra Råde, men er gift med en Råde-gutt, så jeg synes jo Råde-folk har begge beina på jorda, er nøkterne, liketille og vennlige. Råde er en vakker jordbrukskommune med mange som kommer fra gård, og de har en likefram og ujålete måte å være på. Det synes jeg er flott!

LES OGSÅ: Derfor elsker Tommy i den Lille Kokosbollefabrikken Råde

Hva er det folk utenfra ikke vet om bygda?

- At her er det en utrolig flott skjærgård med store muligheter for både båtliv og bademuligheter. Dessuten er det store friluftsmuligheter rundt det store ferskvannet Vannsjø. Her er det bare å velge om man liker ferskvann eller sjøvann når man skal bade, smiler Sølvi.

Programledere i Radio Øst: Mikael Bentsen (til venstre) og Arne Kristian Løvik Stellander. Foto: Radio ØstProgramledere i Radio Øst: Mikael Bentsen (til venstre) og Arne Kristian Løvik Stellander. Foto: Radio Øst

Hva er det beste ved Råde?

- At vi ligger så utrolig sentralt. Det er lett å komme til andre steder med gode togforbindelser, lett å dra til by’n enten i Fredrikstad, Sarpsborg eller Moss, og ikke minst mulighetene for å komme raskt til sjøen, ramser hun entusiastisk opp.

LES OGSÅ: Derfor elsker jeg Råde - bobilforhandleren Thorleif Norum

Hvilke tanker gjør du deg om det kommende boligprosjektet på Strømnesåsen?

- Det er flott at Råde kommune utvikler seg og gir plass til nye innbyggere. De kommer helt sikkert til å trives, og er det noen som vil være frivillig i lokalradioen her, er det bare å ta kontakt, avslutter Sølvi Olimb i Radio Øst.