Råde Bakeri er synonymt for de fleste med godsaker, skikkelig kvalitet og ikke minst både Per og Linda FredriksenRåde Bakeri er synonymt for de fleste med godsaker, skikkelig kvalitet og ikke minst både Per og Linda Fredriksen

Derfor elsker jeg Råde - Linda Fredriksen

Linda Fredriksen har gått sine barnsbein i Råde Bakeri og er i dag 3.generasjonsdriver, med ansvar for kjedens 10 butikkutsalg. Sammen med faren Per som styrer produksjonen sørger de, og sine nærmere 100 ansatte, for at Råde har god synlighet rundt i fylket.

Det er ikke mange sambygdinger som er mer synlige ambassadører enn Linda. Gjennom en årrekke har hun frontet Råde Bakeri og bidratt til kjedens kontinuerlige utvikling og sterke markedsposisjon, i sterk konkurranse med små og store aktører.

Råde er hjertet i bakerikjeden

- Det er kjempebra å både drive og bo i Råde! Her har vi E6 rett innpå oss, og vi er innfartsåren til Fredrikstad og Hvaler. Dette sørger for en jevn og fin trafikk, riktignok noe mer om sommeren, men generelt er butikken i Råde sentrum veldig godt besøkt. I Mosseveien ligger også bakeriet, og beliggenheten er derfor helt optimal når både egne og eksterne butikker skal fylles med ferske bakervarer, forklarer hun.

Totalt har bakerkjeden 10 butikkutsalg plassert sentralt på kjøpesenterne i gamle Østfold, samt på Ski storsenter. I tillegg til egne utsalg, altså utenfor kjøpesentere, i henholdsvis Gamlebyen og i Råde.

LES OGSÅ: Derfor elsker Tommy i den Lille Kokosbollefabrikken Råde

Hva kjennetegner typiske Råde-folk?

- For noen år siden ble vi kåret til den lykkeligste befolkningen i Østfold og det må være mye på grunn av den gode bakerilukta man får her i sentrum, konkluderer hun med et smil. Jeg synes vi som bor i Råde er privilegerte som har både salt og ferskvann, og drøssevis av fine turmuligheter. Bor du i Råde rett ved E6 og du får så fin tilgang til resten av fylket. I følge Linda virker folk flest fornøyde med og er stolte av Råde.

Verdsetter det gode miljøet og samholdet

Linda er oppvokst i Råde og hadde selv en fantastisk barndom i bygda. Forholdene for dagens barn og unge mener hun ikke gir noe dårligere utgangspunkt enn hva hun selv hadde. 

- For meg så har Råde alt å by på for barn og unge. Det er et godt miljø med stort tilbud, ikke bare innen idrett, men også med tanke på 4H og bygdemiljøet man får her. Jeg tror også at det skapes et tettere samhold her enn hva man kan oppleve mange andre steder rundt om.

Hva er det folk utenfra ikke vet om bygda?

- Råde er mye mer enn bare en god sommer med fine fersk- og saltvann. På vinterstid, med en god norsk vinter, har man Vansjø med en fantastisk vinteris. Stadig flere har oppdaget dette og kommer hit for å gå på skøyter, mange setter i vei på langturer med staver. I tillegg er det flust av flotte steder man kan dra for å overnatte ute i friluft hele året. 

- Også har vi dette med beliggenheten som gir oss rask tilgang til mange tilbud. Vil man på kino kan man dra 20 min til Fredrikstad eller 15 min til Moss. Vi har svært få begrensninger her i Råde, understreker hun!

Beliggenheten er det aller beste med Råde

På spørsmål om hva som er det aller beste med Råde, kommer svaret kjapt. – Beliggenheten er det aller beste. Jeg har nevnt fleksibiliteten tidligere, men den gir oss tilgang til nesten alt. 

For dem som pendler til Oslo er det under en time med toget, mens de som jobber i nabobyene også har kort vei. For min egen del, som er mye på farten, kan jeg kjøre til E6 på 4-5 minutter og videre til utsalgene våre rundt i fylket. Det er en grunn til at Kalnes ble lagt her i området!

Landsforeningen for Baker og Konditorer overrakte sertifikatet på at Råde Bakeri er håndverksbakeri. Foto: Råde BakeriLandsforeningen for Baker og Konditorer overrakte sertifikatet på at Råde Bakeri er håndverksbakeri. Foto: Råde Bakeri

Strømnesåsen er en naturlig del av Rådes utvikling

Både på Strømnesåsen og i sentrum ligger det inne planer om boligbygging som vil øke befolkningen ytterligere. Det mener Linda bare er fint, og ikke minst helt naturlig.

- Jeg tenker at det er en naturlig og positiv utvikling. Per i dag er Råde et knutepunkt så det er helt naturlig at både størrelsen og attraktiviteten vår øker, etter hvert som stadig flere oppdager alle fordelene. Samtidig har Råde også alle muligheter til å vokse videre, så jeg er trygg på at det vil bli bra, avslutter hun.