Daglig leder i Byggmakker Råde, Anders Kristiansen. Foto: Rune SolbrekkeDaglig leder i Byggmakker Råde, Anders Kristiansen. Foto: Rune Solbrekke

Derfor elsker jeg Råde - Byggevareforhandleren Anders

Byggmakker Råde er stedet i bygda man drar til om det skal bygges eller pusses opp. Her står daglig leder daglig Anders Kristiansen og kollegene klare til å hjelpe med små og store prosjekter. Vi har tatt en prat med Anders om livet i Råde og hva han setter mest pris på.

Anders begynte "på gulvet" hos Byggmakkeren i Råde for over 20 år siden, men har de siste 10 årene vært daglig leder. Gjennom årene har det blitt utallige prater med hobbysnekkeren og proffen som har små og store prosjekter på gang, og det er få som kjenner like godt til hva som rører seg i Råde som Anders og kollegene hans. 

- Hvordan er det å drive butikk i Råde?

- Jeg har for så vidt bare drevet butikk her i Råde, så jeg har ikke noe å sammenligne med. Men, det første jeg tenker er at veldig mange er flinke til å støtte oppom det lokale næringslivet. Det setter vi selvsagt veldig stor pris på. Det gjelder både de små og store bedriftene, i tillegg til herr og fru Hansen. Det er mye småhandling hvor vi kommer tett på folk og prater om alt mulig, så det er koselig. Veldig mange av de som handler her ser verdien av å opprettholde butikkutvalget i Råde - så lenge prisen er riktig så klart, forklarer han.

Les også: Råde-pensjonisten som ble en anerkjent naturfotograf

- Hva føler du kjennetegner typiske Råde-folk?

- Jeg føler at de som bor i Råde også er veldig fornøyde med å bo i Råde. Selv om det er en bygd så er det samtidig veldig sentralt. Råde har alt mulig rart, og selv om jeg ikke har kontroll på tilflytningen til Råde, vil jeg tro det er en kommune som blir stadig mer populært.  Folka her virker fornøyde og fremsnakker hjemstedet sitt. Det er jo samme hvor du velger å bosette deg i Råde, så vil bo du landlig og tett på nær naturen.

Les også: Derfor elsker jeg Råde - Christian Abrahamsen i Råde Blomster

- Hva er det folk utenfra ikke vet om bygda?

- Jeg bor selv på Nylende og er slik sett ikke lokalkjent, men det som jeg tenker umiddelbart er Vansjø. Ikke bare selve vannet, men alle de fine områdene rundt Vansjø og hele kystlinja som følger med er utrolig flott. Her er det veldig mange fine turmuligheter, og sted jeg ofte dra. Særlig etter at jeg fikk meg hund, så det har blitt en del kjøreturer til Vansjø for å gå langs stiene der, forklarer Anders.

Vansjø er et populært rekreasjonsområde både til lands og vanns. Foto: Store Norske LeksikonVansjø er et populært rekreasjonsområde både til lands og vanns. Foto: Store Norske Leksikon

- Hva vil du trekke frem som det beste ved Råde?

- Du har tilgang på alt, men som sagt er jeg egentlig mest fan av områdene rundt Vansjø. I tillegg så har du tilgang på saltvannet i umiddelbar nærhet, så denne fine kombinasjonen av ferskvann og saltvann er det ikke så mange steder som har. Hvis du bor i Råde så får du i mange tilfeller kombinasjonen av hus og hytte i ett.

- I tillegg så synes jeg Råde Kommune fortjener mye skryt med hvordan de tilrettelegger. Fra utviklingen av nye skoler til hvordan de tilrettelegger for idretten osv med flotte områder. Mitt inntrykk er at de har virkelig fornyet seg de sist ti årene, skryter bedriftslederen.

Les også: Derfor elsker jeg Råde - Linda Fredriksen i Råde Bakeri

- Hvilke tanker gjør du deg om det kommende boligprosjektet på Strømnesåsen?

- Jeg har hørt om Strømnesåsen i nærmere 15 år, også har jeg på en måte sittet her og ventet på dette prosjektet. Beliggenheten blir veldig bra, og for Råde er det helt nydelig med tilgang på et nytt boligfelt som ligger så fint til. Og selvfølgelig, for oss som en byggevareforhandler så er det jo kjempespennende så klart, avslutter Anders Kristiansen.