solid

- Angrer ikke et sekund på at vi flyttet til Råde

Råde har flere spennende skatter å by på. En av disse er Den Lille Kokosbollefabrikken, en stor favoritt blant både lokale og folk på gjennomreise. Basert på en ærverdig og hemmelig oppskrift fra 1939 er Den lille Kokosbollefabrikken blitt mer populær enn noen gang.

Fra lokalene i Mosseveien serverer Tommy Eriksen og kona både kokosboller og ferske baguetter som begge omtales som Østfolds beste! 

Ble ønsket velkommen til bygda av ordføreren

Det er ikke bare sambygdinger som kommer innom for å kjøpe Østfolds beste baguetter og kokosboller, men også mange fra nabobyene Sarpsborg, Fredrikstad og Moss. Men, hvordan er det egentlig å drive forretning i Råde når man er vant til storbylivet i Oslo? 

- Det er egentlig overraskende bra! Da vi drev i Oslo jobbet vi mye mot butikkjedene, men det var tøft og gjorde at vi ikke fikk utviklet oss i riktig retning.

LES OGSÅ: - Derfor elsker jeg Råde - Linda Fredriksen

- En dag kom en kompis av fattern og tipset oss om lokalene i Råde, som vi slo til på. Det har vært utrolig bra fra første stund! Til og med ordføreren kom og ønsket oss velkommen til bygda! Butikken går overraskende bra, og det er så mange fine folk her, så det reddet vel mer eller mindre selskapets fremtid.

- Vi slet riktignok i mars 2020, da alt stengte ned, men fra og med påsketider så løsnet det igjen og siden har butikken gått bra, konkluderer Eriksen.

Stort nettverk og mange faste kunder

Tommy og kona flyttet som nevnt fra storbylivet i Oslo til Råde for noen år tilbake. Her bor de på et rolig og etablert boligfelt ved Missingmyr, rett utenfor Karlshus, med sønnene.

- Vi opplever folka her som trivelige og hyggelige, glade i prate. Vi føler oss veldig velkomne og angrer ikke et sekund på at vi flyttet.

- Det er mange faste kunder innom i løpet av uka, og jeg vil også skryte av Råde Kommune som er flinke til å bruke oss i forbindelse med møter og aktiviteter. I tillegg er det andre store kundegrupper som skoleelever, hjemmesykepleien, håndverkere og pensjonister som er jevnlig innom en eller flere dager i uken.

Hva er det folk utenfra ikke vet om bygda?

- Vi har mange Oslofolk her på grunn av hytter, campingvogner osv. Dette er dermed også en ganske stor kundegruppe for flere næringsdrivende i Råde. I Oslo falt gjerne salget med kokosboller stort om sommeren, når folk drar ut fra byen, mens her er det mer motsatt.

Utsalget har godt synlige lokaler langs Mosseveien i hjertet av RådeUtsalget har godt synlige lokaler langs Mosseveien i hjertet av Råde

Hva vil du trekke frem som det beste ved Råde?

- Det er veldig deilig å bo her, det er stille og rolig og ikke noe stress. Jeg er selv fra Oslo og setter utrolig pris på hvor fint det er her og kunne nyte livet. 

LES OGSÅ: - Derfor elsker jeg Råde - Anders Kristiansen i Byggmakker

- Her kjenner jeg at skuldrene virkelig kan senkes. I tillegg vil jeg trekke frem at det er et veldig godt sted for barnefamilier med tanke på både skoler og aktivitetstilbud. Vi har selv gutter på 9 og 13 år som har vært innom flere av de ulike aktivitetene som tilbys.

Ser bare positive sider med utviklingen på Strømnesåsen og i sentrum

Ved spørsmål om hvordan han ser for seg at Råde på sikt vil endres med den store utbyggingen som vi skje de kommende årene på Strømnesåsen, er Tommy ikke i tvil.

- Jo flere folk som kommer til bygda, jo bedre er det. For butikken er det utvilsomt bra og jeg synes generelt det er veldig positivt at området utvikles og at folk satser penger her.

- Jeg tenker det samme om de planene som foreligger for sentrumsområdet i Råde, hvor det i årene fremover vil skje store forandringer. Det gir bedre muligheter for både innbyggere og næringslivet, avslutter fabrikksjefen.