Gjennomføring av kjøpet

Det er mange tanker som svirrer gjennom hodet i det øyeblikket du faktisk skal gjennomføre boligkjøpet. Her tar vi deg gjennom hvordan prosessen vanligvis foregår og noen innspill til hva du bør tenke ekstra på.

Først og fremst, du må ha finansieringsbeviset i orden før budet legges inn. Du må også være påpasselig med å sette deg inn i reglene som gjelder for budgivningen, disse kan variere. Dersom det er mange interessenter på samme leilighet kan det være førstemann til mølla, loddtrekning eller åpent for høyere bud. 

Ønsker du å lese mer om reglene for budgivning har Norges Eiendomsmeglerforbund lagt ut mye god informasjon på sine nettsider. Vær dog oppmerksom på at det ikke er angrefrist på kjøp av fast eiendom i motsetning til de fleste andre ting man kjøper.

Hvis du får tilslaget på boligen - eller vinner en eventuell budrunde, vil megler kontakte banken for å få bekreftet at finansieringen er i orden slik at du kan signere kjøpekontrakten. Skulle det oppstå en situasjon der finansieringen ikke går i orden, vil ikke kjøpet gå gjennom. Megleren vil alltid informere banken med detaljer om kjøpesum og omkostninger. Vær også oppmerksom på at omkostningene ikke er inkludert i prisen på boligen, men vil alltid være oppgitt som et eget punkt i forbindelse med boligen.

Signering av lånedokumenter

Lånedokumentene sendes til deg/dere for signering med BankID. Avhengig av hvilken bankforbindelse du har, avtales det hvordan dette gjennomføres. Her vil megler også kunne være behjelpelig om du er usikker eller står fast på noe. Når alt er klart for at transaksjonen kan gjennomføres, vil pengene overføres fra din konto til megler.