Illustrasjonsbilde: ShutterstockIllustrasjonsbilde: Shutterstock

7 solide fordeler ved å kjøpe nytt

Vi har sett nærmere på hvilke fordeler du oppnår ved å kjøpe ny bolig i istedenfor brukt. Her er de 7 fordelene vi mener er aller størst for deg som boligkjøper i et nytt boligprosjekt.

1. Du starter med blanke ark og kan tilpasse boligen etter eget ønske

Bruk tiden frem mot bygging, spesielt om du kjøper tidlig, til å snakke med ulike leverandører og få inspirerende forslag som hjelper dere videre i prosessen. Sørg også for å undersøke trender i markedet, det er alltid en fordel å klargjøre boligen for det som kommer, ikke bare det som har vært.

2. Du vil bli bortskjemt med lave strømutgifter

Nye boliger er bygget med så god standard at varmetapet er helt minimalt i motsetning til eldre eneboliger og blokker. En ting vi hører ofte fra kunder som har bodd i eldre boliger, er det at strømregningene ikke lenger er til å tro.

3. Du gjør et trygt valg og er beskyttet mot feil og mangler i 5 år

Gjennom reklamasjonsretten, dersom du kjøper en ny bolig under oppføring, er du beskyttet mot feil og mangler i 5 år. Dette er bestemt i Bustadoppføringsloven og gir stor trygghet med tanke på uforutsette boligutgifter.

4. Du kan bruke tiden på annet enn husstell og vedlikehold

En bolig med splitter nytt elektrisk anlegg, røropplegg og tak. Det samme er kjøkken, baderom, peis og andre ting som kan være både kostbare og tidkrevende å oppgradere. Du vil dermed kunne ha lave vedlikeholds- og oppussingsutgifter i årevis.

5. Du får smarte, gjennomtenkte planløsninger

Solid Prosjekt er kjent for å legge ekstra mye tid i arbeidet med å prøve-bo hvert eneste rom i hver eneste leilighet vi utvikler. Vi utvikler aldri boliger vi ikke kunne tenkt oss å bo i selv. Det krever timevis med diskusjoner og drøfting.

6. Du gjør en solid investering - uten prispressende konkurrenter

Våre boliger selges hovedsakelig til fastpris, hvilket betyr at du slipper budrunder som kan ende med både budsjettsprekk og dårlige nerver. I tillegg skal du være klar over at verdien på boligene kan øke når innflytting nærmer seg. Er du tidlig ute kan du dermed ha økt boligens verdi bare ved å være i forkant.

7. Dokumentavgiften er lavere på nye boliger 

Du vil spare mange tusenlapper på dokumentavgiften ved nye boliger kontra om du kjøper brukt. Årsaken til dette er at avgiften kun beregnes på tomteverdien og ikke hele kjøpesummen for boligen, slik tilfellet er for bruktboliger. Avhengig av verdien er dette et beløp som gjerne sparer deg for 40-100.000 kroner.