Familieutflukter i Råde

Boligene på Strømnesåsen ligger ypperlig plassert for barnefamilier, med naturopplevelser like utenfor døren og kort avstand til badestrender om sommeren og skiløyper om vinteren. I denne artikkelen kan du lese om noen steder i Råde som er verdt et besøk for både store og små.

Bondegården i Råde

Har du barn eller barnebarn et det midt i blinken med en tur til Bondegården i Råde, som ligger bare 2 km unna Strømnesåsen. Gården er åpen hver lørdag og søndag fra kl. 12-16 fra april-desember, og hver søndag fra kl. 12-16 fra januar-mars. Det er gratis å komme inn på bondegården for både store og små. I tillegg til mange spennende dyr og lekeapparater for de minste, kan Bondegården i Råde by på en trivelig fjøskafe med enkel servering, og en gårdsbutikk med utsalg av lokale varer.
Det er også mulig å arrangere bursdager og lignende på gården, med både grilling i lavvo, brus og is. En skogstur med selveste Gråtass er også mulig å få til.
Les mer om Bondegården i Råde 

Bondegården i RådeBondegården i Råde

Saltholmen

Er du glad i frisk sjøluft ligger naturperlen Saltholmen kun 8,5 km unna Strømnesåsen, et fantastisk område som absolutt er verdt et besøk. Her finner du de karakteristiske fiskebuene, et velkjent landemerke langs Østfoldskysten. Saltholmen er et fint sted for barnefamilier med gode bademuligheter. Her finnes det både flotte svaberg og en liten sandstrand. Les mer om Saltholmen.

Risseløypa

Risseløypa i Råde er perfekt for barnefamilier som ønsker en tur ut i naturen. Karakteren Risse er en nisse som tar med barna på eventyr sammen med vennene sine Misseline og Lilletrollet. I Risseløypa bor det nemlig både nisser, tusser og troll. Her skapes det spennende og morsomme naturopplevelser, som også passer godt for de minste barna. Ved å kombinere små filmsnutter med naturopplevelser et dette en naturløype som må oppleves. Risseløypa i Råde er 1,3 km lang, og starter like ved Råde ungdomsskole. Mer detaljert veibeskrivelse finnes her.

Feltspatgruvene 

Feltspatgruvene i Råde var i drift fra 1880-tallet og frem til starten av 1900-tallet. Feltspat er en viktig bergartsdannende gruppe, som blant annet brukes til å lage glass, keramikk og porselen. Gruvene i Råde er i dag et populært turmål for store og små. Turen starter ved Batteriveien, og det er ca. 5 km å gå før man er fremme ved gruvene. Langs veien får man se både Isebakktjernet, skog og fjell. Det er etablert en hyggelig bålplass oppe ved gruva, med sittestokker rundt. Turen er mest egnet for eldre barn, da det er litt bratt og ulendt terreng mot slutten av turen. Les mer om feltspatgruvene i Råde

Feltspatgruva i RådeFeltspatgruva i Råde


Rørfjell og Fugleleiken utsiktstårn

I Råde finnes det to spennende utsiktstårn i marka som er opparbeidet med fine stier og forholdsvis enkel fremkommelighet. På Rørfjell er det bygget et 15 meter høyt utsiktstårn som er omgitt av vakker natur og en rekke sitteplasser. På Fugleleiken ligger det enda et utsiktstårn som anbefales for både små og store. Det 12 meter høye tårnet har utsikt mot blant annet Holmenkollen, Blefjell og Gaustadtoppen.