Turtips i Råde - Fugleleiken utsiktstårn

Søndagsturen er et kjært og fast holdepunkt for mange, både med og uten barn. I Råde finnes det flere utsiktstårn, og i denne artikkelen kan du lese nærmere om Fugleleiken. Du kan velge mellom flere stivalg for å komme frem, men det er generelt lav vanskelighetsgrad og flott natur du vil møte. Vel fremme er det bare å ta frem pølsene.

Det 12 meter høye utsiktstårnet står majestetisk plassert på Fugleleiken, et flatt fjellparti på 84 meters høyde. Tårnet føles trygt og du er godt sikret når du går i trappene. Grunnet det flate terrenget som omkranser Fugleleiken kan man se svært langt på godværsdager når man står på toppen. 

Utsikt til Holmenkollen, Blefjell og Gaustadtoppen

DNT Vansjø har satt opp sikteskiver på toppen hvor hvert av de tre hjørnene viser deg hva du kan se. En rekke lokale steder er merket opp og som du antagelig ganske raskt vil dra kjensel på. Men du finner også flere fjelltopper 12-13 mil unna slik som Gaustadtoppen, Store Ble på Blefjell og Troganatten på Lifjell. Holmenkollbakken er 68 km unna og synlig på dager med klar sikt.

Perfekt sted for små og store

Som nevnt er området et stort og flatt fjellparti, med skogen tett omkransende. Ypperlig for små og store til å leke og kose seg i noen timer før turen går hjemover. Det er satt ut spisebord flere steder, både rett ved tårnet og i umiddelbar nærhet. Det er også et vedlager på stedet, men dette var tomt den første helgen i oktober.

Slik kommer du til Fugleleiken

Fra Karlshus følger du Sarpsborgveien til du kommer til Råde Kirke. På motsatt side av Råde Kirke tar du inn Lundebygata noen hundre meter. Rett etter bropasseringen over E6 er det avsatt tydelig merkede parkeringsplasser. Herfra er det flere stier, vi fulgte den løypa som var 2,2 km og som er forholdsvis flat og fin hele veien. 

Et annet alternativ er løypen på 1,3 km som er å anbefale om du skal ha med barnevogn. Dette er en bedre tilrettelagt sti med større bredde og grusbelagte områder. Det er lyseblå markeringer på trærne hele veien, som gjør jobben relativt enkel med å finne frem selvom du er ukjent.