solid
Martin i aksjon på et av arrangementene i Frikirken. Foto: Ringenmedia.noMartin i aksjon på et av arrangementene i Frikirken. Foto: Ringenmedia.no

Solids ildsjeler - Prosjektleder Martin vier fritiden sin til barne- og ungdomsarbeidet i Frikirken

Martin Oustorp er prosjektleder i Solid Eiendom i hverdagen. På hjemmebane er han gift med Martine, og sammen fikk de en ny sjef sommeren 2022 i form av vesle Anton. Martin har alltid vært glad i musikk og band, og lærte å spille piano i ung alder. Dette er gode opplevelser han ønsker at også neste generasjonen skal få mulighet til.

Med fellesskapet i fokus prioriterer Martin fritiden sin til barne- og ungdomsarbeid i Greåker Frikirke. Han er selv oppvokst i miljøet og så det som helt naturlig å være en bidragsyter og inspirator for de yngre, slik andre har vært for ham opp gjennom årene.

LES OGSÅ: Solids ildsjeler - Regionsjefen Esben er båtfører på Horn Stayer på fritiden

Et fellesskap på tvers av generasjoner

Greåker Frikirke er en av 81 menigheter spredt rundt om i Norge. Aktiviteter for barn og unge er en høy prioritet, og da trengs det frivillige hender som kan gi av tiden sin.

- Jeg er for det meste engasjert i musikkarbeidet til Frikirken, hvor jeg spiller piano og leder et av musikkteamene. Jeg er også involvert i frikirkens virkegren, Støperiet, som er et fellesskap for unge voksne i alderen 18-35 år, forteller han. 

Støperiet er Frikirkens fellesskap for unge voksne og har som mål å engasjere og involvere generasjonen som er mellom videregående og det etablerte familielivet.

- Jeg har også bidratt med musikk og som leder av band på tvers av kirker i nærområdet, og på Frikirken (nasjonalt) sin årlige sommerfestival i Stavern.

Greåker Frikirke ligger langs 109-veien på Greåker. Foto: frikirken.noGreåker Frikirke ligger langs 109-veien på Greåker. Foto: frikirken.no

- Ønsker å bidra for andre, slik andre har bidratt for meg

Martin har som nevnt selv gått i Greåker Frikirke hele livet og vært deltaker i de ulike virkegrenene i Greåker Frikirke gjennom barn- og ungdomstiden. Gode opplevelser han ønsker å dele med andre.

- Jeg er glad i musikk og band, og lærte å spille piano i ung alder. Motivasjonen bak engasjementet er at jeg hadde et ønske om å være med å bidra til et godt barne- og ungdomsarbeid, sånn som jeg selv har opplevd.

LES OGSÅ: Solids ildsjeler - Bærekraftslederen Stine retter fokus mot plast i havet

Musikk og band har alltid vært en viktig hobby for Martin. Foto: frikirken.noMusikk og band har alltid vært en viktig hobby for Martin. Foto: frikirken.no

Sterke erfaringer som skiller seg ut

For Martin har Frikirken først og fremst betydd fellesskap og gitt muligheter for å bli kjent med folk på egen alder, såvel som andre mennesker på tvers av generasjoner. 

- Å gå i en kirke og å være en del av et slikt fellesskap har også vært trostyrkende for min egen tro. Uavhengig av hvilken alder man er i så har kirken en virkegren for alle, slik at man føler seg som en del av et mindre fellesskap, også i det store fellesskapet. Av konkrete erfaringer jeg vil trekke frem som ekstra gode er dugnadsånd og tjenersinn, sier prosjektlederen.

LES OGSÅ: Solids ildsjeler - Pål er den første som hopper når noen sier hopp

Gode tips til andre som vil engasjere seg

- Om man ikke fra før kjenner noen som går i kirken, så er kirken et sted som alle er velkomne til. Et godt sted å starte kan være å dra på Gudstjenester hvor man kan bli kjent med flere nye, enten før gudstjenesten eller etter til kirkekaffen. Søndagsskolen er også et godt og lærerikt fellesskap hvor barna kan være i mellomtiden, avslutter Martin Oustorp.