Foto: Maren GræsdalFoto: Maren Græsdal

Stine skal lede Solid Gruppens arbeid innen bærekraft fremover

Solid Gruppen har ansatt Stine Ferguson til stillingen som bærekraftsansvarlig. Stine kommer fra jobben som daglig leder i Ryen AS Eiendom hvor hun har vært de siste 5 årene. Før dette har hun hatt sentrale roller i Fredrikstad Næringsforening og i utbyggingen av Inspiria Science Center i Sarpsborg.

Stine har genuin interesse for bærekraft, miljø og det grønne skifte. Hun er meget sterk i kommunikasjon, og vil ha gode forutsetninger for å bevisstgjøre alle våre ansatte i å ta de rette valgene. Hun tar i disse dager et masterkurs i «Bærekraft i praksis» på BI, og vil starte i stillingen 1.august. 

Styrker konkurransekraften til hele konsernet

- Bærekraft er en kjerne i vår strategi og et viktig premiss for alle våre prosjekter, sier konsernsjef Terje Lyngaas. Til å lede arbeidet vårt innen dette segmentet anser vi Stine som en veldig god match. Hun har de egenskaper som skal til for å løfte Solid Gruppens arbeid og innsats ytterligere, innenfor relevante bærekraftsområder. Rett og slett være en pådriver for å sette agendaen og videreutvikle vår satsing med hensyn til klima, miljø, sosiale og økonomiske mål, avslutter konsernsjefen.

- Vår tids viktigste utfordringer

Ved siden av jobben som daglig leder i en av Fredrikstads største forvaltere av næringseiendom, har hun også vært en aktiv ressurs og nå styremedlem for miljøprosjektet Håpets Katedral. Nå venter nye oppgaver hos distriktets største entreprenør- og eiendomsvirksomhet

- Solid Gruppen har allerede hatt høyt fokus på bærekraft i lengre tid, og jeg gleder meg veldig til å videreutvikle dette arbeidet. Jeg ser fram til å være med å sette retning for reisen videre og ytterligere øke bevisstheten i og utenfor organisasjonen. Det er motiverende å utvikle grensesnittet mellom bærekraft og verdiskaping, og jeg har virkelig troen på at dette henger tett sammen. Det blir spennende å få mulighet til å jobbe med vår tids viktigste utfordringer sammen med høykompetente folk i en bedrift der det er mulig å utgjøre en forskjell. 

Fakta om Solid Gruppen

Solid Gruppen er et familieeid konsern med hovedkontor på Rolvsøy i Fredrikstad. Gruppen består i hovedsak av entreprenørene Solid Entreprenør, Nipas og Håndverkeriet, samt boligutvikleren Solid Prosjekt. Forventet omsetning i 2022 er 1,3 mrd og antall ansatte er totalt 450.