I Folkestad i Våler, et tettsted 10 minutter fra Mosseporten, har Solid Prosjekt kjøpt en utviklingstomt rett ved Kirkebygden skole og barnehageI Folkestad i Våler, et tettsted 10 minutter fra Mosseporten, har Solid Prosjekt kjøpt en utviklingstomt rett ved Kirkebygden skole og barnehage

Solid Prosjekt planlegger Våler Kommunes første boligblokker

I tilknytning til det kommende enebolig- og rekkehusprosjektet med adresse Folkestadbakken, har Solid Prosjekt kjøpt et tomteområde. Tomten ligger sentralt i det veletablerte boligfeltet på Folkestad, og området er regulert for det som vil bli Våler Kommunes første blokkbebyggelse.

Daglig leder i Solid Prosjekt, Kim A. Johansen, gleder seg til å komme i gang med prosjektet. Tomteområdet var allerede regulert til blokkbebyggelse på tidspunktet som tomten ble kjøpt, og nettopp leilighetsbygg er et område selskapet har opparbeidet seg spisskompetanse på. 

Nysgjerrig på prosjektet? Registrer deg som interessent her

- Byggefeltet her på Folkestad består av mange eneboliger fra 80-tallet. Å få muligheten til å kjøpe seg mer fritid ved å flytte fra enebolig til leilighet opplever vi som forlokkende for mange. Vi tror at de planene vi har for tomten vil være fristende for mange også her. Det gjelder for såvidt ikke bare de med større eneboliger og hager som krever mye vedlikehold, men også førstegangskjøperne som vil inn på boligmarkedet, sier Johansen. 

Håper å sende rammesøknaden før jul 

- Vi jobber nå med utformingen av leilighetsbygget, tegninger, illustrasjoner også videre. Målet er å sende inn en rammesøknad før jul. Rammesøknaden har en behandlingstid på 3 måneder, noe som betyr dersom alt går etter planen, at vi kan håpe på en salgsstart i løpet av våren, forklarer prosjektutvikler Gaute Helgedagsrud.

Dette er Folkestad i Våler

Folkestad inngår som en del av tettstedet Kirkebygden, satsningsområdet for boligutvikling og administrasjonssenteret i Våler Kommune. Kommunen har opplevd en økt tilflytting de siste årene og ved siste folketelling (2022) var innbyggerantallet ca 6.000. Kirkebygden utgjør nær 1.500 av disse, et tall som er doblet i perioden 2007-2021

Gaute er selv oppvokst i Folkestad og kjenner følgelig området svært godt. - Folkestad er et typisk sted med mange personer som jobber i Moss eller innover mot Oslo. Her er det veldig gode oppvekstvilkår og kort vei til både barnehager, samt barne- og ungdomsskole. I tillegg er det dagligvarebutikk, apotek og spisested med pub få minutter unna, kan prosjektutvikleren fortelle. 

Bygdas stolthet er forøvrig Vansjø/Svinndal som tilbyr et bredt spekter av aktiviteter innen både alpint, snøbrett, fotball, håndball og friidrett. Det flotte alpintanlegget Middagsåsen Skisenter ligger 5 minutter unna, mens den populære Vålerbanen med sine 800 meter lange gokart-løyper tiltrekker seg folk fra hele Østfold. At området byr på et rikt nettverk av stier og mye natur er heller ingen overdrivelse.