Terje Lyngaas er godt fornøyd med at Solid nå går inn på eiersiden av LCA.noTerje Lyngaas er godt fornøyd med at Solid nå går inn på eiersiden av LCA.no

Solid kjøper seg inn i grunderbedrift innen digital miljødokumentasjon

Solid Gruppen jobber langsiktig med bærekraft, og konsernsjef Terje Lyngaas kan stolt fortelle at som ett av flere initiativ har selskapet gått inn på eiersiden av LCA.no AS. LCA er etablert av gründer Trond Edvardsen. Selskapet holder til i Fredrikstad, og har sitt utspring fra Norsk institutt for bærekraft. LCA har tatt en spennende posisjon innen digitalisering av miljødokumentasjon, og med Solid på eiersiden kan selskapet fokusere på ytterligere vekst.

Banebrytende verktøy for miljødokumentasjon

LCA har utviklet en digital samhandlingsplattform hvor produsenter av byggevarer, offentlige innkjøpere og private utbyggere/ eiendomsforvaltere kan legge inn data om sine produkter og bygg, og få ut verifisert dokumentasjon av sitt miljøfotavtrykk. Tidligere har man vært tvunget til å gjøre slike beregninger manuelt og ved hjelp av konsulenter. Med det nye systemet kan brukerne selv legge inn sine data, og systemet generer såkalte EPD’er. EPD står for Environmental Product Declaration, eller på norsk miljødeklarasjon. Ved å summere disse EPD’ene, kan systemet produsere LCA miljø-regnskap, som viser miljøfotavtrykket fra krybbe til grav for et produkt, eller for et helt bygg. Flere og flere kunder krever at produsenter og utbyggere kan dokumentere sitt miljøfotavtrykk, og LCA er ledende i Norge på nettopp en digital løsning for dette.  

Ser spennende synergier

LCA.no AS har allerede flere store kjente kunder innen byggevarer og eiendomsutvikling, og vi ser spennende synergier mellom det arbeidet LCA har lagt ned, og den retningen Solid ønsker å ta innen bærekraft kan Terje Lyngaas fortelle. Vi ser helt klart at digitalisering vil være en svært viktig forutsetning for å nå hele bransjens målsetting innen bærekraft. Vi finner det svært spennende å bli en del av dette miljøet i Fredrikstad, og vi tror at vår erfaring og kompetanse kan være til hjelp i LCA’s fremtidige vekstplaner.   

Her kan du lese mer om LCA.no

For ytterligere spørsmål er det bare å ta kontakt med konsernsjef Terje Lyngaas
M: 950 01 999
E: terje.lyngaas@solid.no