Solid Eiendom skal utvikle indrefileten i Sarpsborg sentrum

2023-05-04
Eiendomsutvikleren Solid Eiendom fra Fredrikstad tar sats i nabobyen og har kjøpt nabokvartalet til Kulåsparken og Sarpsborg Rådhus. Kvartalet som utgjør drøyt 4,3 mål går for å ha en av byens beste beliggenheter med sin nærhet til såvel Torvet, Storbyen og Kulåsparken.

Solid Eiendom fra Fredrikstad har kjøpt indrefileten i Sarpsborg sentrum hva gjelder eiendom, nemlig det nærmeste nabokvartalet til Kulåsparken. Kvartalet omkranses av Jernbanegata, Kulåsgata og Rosenkrantz gate, og utgjør i overkant av 4 mål med hovedsakelig eldre, slitne hus. Om noen år er planen å kunne tilby moderne sentrumsleiligheter i ulike størrelser og prisklasser.  

Selskapet starter opp regulering av kvartalet umiddelbart. Dette kan ta opp mot to år, hvilket betyr at salg av leiligheter ligger litt frem i tid. Første ledd i prosessen er å arrangere arkitektkonkurranse hvor både lokale og Oslo-basert kontorer er invitert. Vinnerkonseptet vil bli annonsert i slutten av juni. 

Daglig leder Terje Lyngaas i Solid Eiendom gleder seg til å komme i gang med utviklingen av Sarpsborg-prosjektetDaglig leder Terje Lyngaas i Solid Eiendom gleder seg til å komme i gang med utviklingen av Sarpsborg-prosjektet

Gleder seg til å komme i gang med arbeidet 

Eiendomsutvikleren, med daglig leder og sarping Terje Lyngaas i spissen, er svært fornøyd med å ha ervervet eiendommen som vil utgjøre et av de største prosjektene i selskapets historie. Parallelt jobber for øvrig selskapet også bl.a med utvikling av boliger på Yvenåsen. 

- Dette sentrumsprosjektet har vi store forventninger til og vi kan ikke vente med å komme i gang med planleggings- og reguleringsarbeidet. Med sin umiddelbare nærhet til Kulåsparkens mange kvaliteter, samt den korte veien til hjertet av sentrum med sitt omfangsrike tilbud, mener vi de rette forutsetningene er til stede. Solid har tatt et tydelig valg i forhold til bærekraft, og vi kan allerede nå love at miljøambisjonene i dette prosjektet blir høye, avslutter Lyngaas.