solid

Værste syd

---

Drømmeleiligheter rett ved vannkanten
 

En bydel under utvikling

Prosjektet vil få en svært god nærhet til vannet, med fantastisk utsikt og solforhold. Målsetting om å få etablert fergeleie, som vil knytte Glombo og deler av Kråkerøy Nord og Nordvest nærmere til Fredrikstad sentrum. Området har vært gjenstand for arkitektkonkurranse / parallelloppdrag, hvor 3 arkitektfirmaer har vært invitert til presentere konseptforslag som skal planlegge å transformere området til en boligdestinasjon på Glombo. Prosjektutviklingen av området er i samarbeid med Værste AS og Stene Stål Eiendom AS.

Prosjektet er foreløpig under regulering og det jobbes med konseptutvikling.

Pris

Kommer 

BRA

Kommer 

Antall leiligheter/boliger

300 - 350

Innflyttning

Kommer 

Selskap

Beregn reisetid

Prøv reisetidskalkulatoren for å se hvor lang tid det tar å reise hit fra ditt utgangspunkt, med ulike transportmidler

Området

Prosjektet med foreløpig arbeidstittel Værste Syd ligger ved Glombo på Kråkerøy, i umiddelbar nærhet til Fredrikstad sentrum. Sammen med de nærliggende tomteområdene langs elva i retning sentrum, vil vi i årene som kommer oppleve en formidabel oppgradering av områder som i dag ligger brakk og forfallent. Tomten er på 23 mål, og ligger ved innseilingen i Vesterelven til Fredrikstad og inntil Glombofjellet. En meget attraktiv beliggenhet med perfekte solforhold, rett ved vannet og langt roligere omgivelser enn boliger med tilsvarende beliggenhet i sentrum.

Nabotomten heter Røds Brug og er et område med en spennende historie. Opprinnelig var dette et gruntvannsområde i Glomma ved innseilingen til den viktigste utskipningshavn for trelast gjennom flere hundre år. Når seilskutene fra den store verden kom hit for å hente trelast, hadde de jord og stein ombord som ballast for å holde stabilitet i skuta under seilasen. Når tømmeret skulle ombord måtte de følgelig kvitte seg med ballasten. Denne ballasten måtte fra 1864 tømmes på land for å hindre oppgrunning, og Røds Brug ble da fylt med jordmasser som inneholdt frø og planter fra hele verden. Røds Brug er i dag den mest intakte området for ballastplanter i Norge og inneholder 12-15 arter som kom hit sjøveien for over 100 år siden.

Meld interesse for prosjektet
 

Fortell oss gjerne litt om behovene eller ønskene dine

  
 

Flere prosjekter