Bildet er hentet fra facebooksiden til Galleri Gamle TombBildet er hentet fra facebooksiden til Galleri Gamle Tomb

Galleri Gamle Tomb

Tomb er en tidligere herregård i Råde kommune, som har vært godt besøkt gjennom tidene. Galleri Gamle Tomb var opprinnelig et kornlager fra 1800-tallet, som nå er omgjort til et spennende galleri som formidler kunst fra nærområdet.

Seks kilometer sørvest for Råde kommunesenter, finner vi Tomb gård. Et idyllisk område med et totalareal på hele 2267 dekar. Gården som tidligere var en flott herregård i Råde, er nå mest kjent for Tomb videregående skole, en internatskole med fokus på landbruk og friluftsliv. Inne på området finner vi også en romantisk park fra tiden rundt 1800-tallet, med hvelvede broer, dammer og kanaler, i tillegg til gamle eiketrær og andre løvtrær. Midt inne i dette flotte landskapet ligger Galleri Gamle Tomb. 

Lyst til å lære med om den flotte rosehagen på Tomb? 

Formidler av kunst og håndverk fra nærmiljøet 

Galleri Gamle Tomb drives av Råde kunstforening, som ønsker å være en formidler av lokal kunst og kunsthåndverk, da spesielt for innbyggerne i Råde kommune og besøkende som kommer fra hele Østlandet. Foreningen ble stiftet i 1986, på initiativ fra Råde Kulturstyre. Hovedmålet til Råde kunstforening er å bidra til en bedre forståelse av kunst i sin alminnelighet, gjennom ulike utstillinger og arrangementer.

Sommerens utstillinger snart klare 

I disse dager er Råde kunstforening i full gang med planlegging og klargjøring for sommerens utstilling i Galleri Gamle Tomb. I følge deres egne facebooksider har de i år mye nytt å presentere, alt fra det viltre og fargesprakende til det dype og hemmelighetsfulle.

Utstillingen i Galleri Gamle Tomb er 3. - 25. juni.