Badeplasser i Råde

Med en bolig på Strømnesåsen er det kort vei til mange badeplasser, enten du velger sjø og saltvann eller ferskvann. Det er også uendelig med muligheter for friluftsliv og flotte naturopplevelser. I denne artikkelen har vi laget en guide til de mest populære badestedene for både store og små.

Sommer, sol og ferietid er like rundt hjørnet, og Råde kommune kan skilte med et godt utvalg av badeplasser. På Saltnes og Oven er det mange bademuligheter for den som liker sjø og saltvann, og kun 2,5 km fra Strømnesåsen er Vansjø, som har Norges lengste ferskvanns strandlinje. 

Naturperlen Saltholmen 

Vakre Saltholmen ligger ca. 8,5 km fra boligene på Strømnesåsen, og er et populært badested med både svalberg og sandstrand. Her er det satt opp flere kommunale griller og toalettanlegg, og det er et perfekt sted å besøke en varm sommerdag. Saltholmen er også kjent for sine karakteristiske fiskebuer og flotte turområder. 

Flotte strender på Oven 

Oven er en halvøy som ligger mellom Kurefjorden og Krokstadfjorden i Råde. Her finner vi fire ulike strender, som alle ligger innenfor en radius på 2 km. Husebystranda er en hyggelig sandstrand som er godt skjermet for vind. Her finnes det både benker til å sitte på, badeflåte, toaletter og søppeldunker. I nærheten ligger populære Storesand, som kan skilte med både vakker vegetasjon og sandstrand. Her er det bål/grillplass, sittebenker, lekeplass, søppeldunker og toaletter. Andre strender i området er Hestholmen som ligger ved et stort friområde, og Fristranda som er en mindre strand som i hovedsak brukes av omkringboende. 

Friluftsparadiset Vansjø 

Er du glad i ferskvann, er det flere badeplasser ved Vansjø. Dette er en av Norges største innsjøer, med en strandlinje på hele 20 mil. Det idylliske vannsjølandskapet er fullt med øyer og fjorder, holmer og sund, og det er mye og utforske for den som ønsker en spennende naturopplevelse. Halvorsrødtangen er et større friluftsområde, som ligger ved broen over til Oksenøya. Her er det både turstier og bademuligheter. Amundbukta er også et fint område med en liten sandstrand, omkranset av flott natur.