Status fra Folkestadkollen - oktober 2023

Oktober nærmer seg slutten, og det er allerede to måneder siden vi lanserte det første byggetrinnet på Folkestadkollen. Vi opplever som de fleste andre aktører at markedet er kjøligere enn vanlig grunnet høye renter og økte levekostnader, men er allikevel optimistiske til prosjektet og tror på flere salg og byggestart i løpet av første/andre kvartal 2024. Her kommer en liten status på hva som har skjedd den siste tiden.

Siden vi lanserte første byggetrinn på Folkestadkollen i starten av september, har vi solgt 7 av 24 leiligheter og fått 2 reservasjoner. Vi opplever at salget går noe tregere enn normalt grunnet dagens rentesituasjon, men ser samtidig at det er bevegelse i markedet og mange som er interesserte i prosjektet. Vi er optimistiske til fortsettelsen og tror på at vi får solgt nok til å beslutte byggestart i løpet av første halvår i 2024.

Interessert i en bolig på Folkestadkollen? Sjekk ut vår boligvelger 

Jobber med entreprenør 

Prosjektleder Magnus Lie Nilsen jobber i dag med å lande en kontrakt med en totalentreprenør, for å bygge boligene i prosjektet. Målet er å kunne bestille prosjektering fra entreprenør innen første kvartal i 2024, slik at grunnarbeider og etterfølgende byggearbeider kan starte i første/andre kvartal 2024, forutsatt at det er solgt et tilstrekkelig antall boliger. 

Utviklingssjef Kim Johansen på tomta hvor Folkestadkollen skal bygges, i oktober 2022Utviklingssjef Kim Johansen på tomta hvor Folkestadkollen skal bygges, i oktober 2022

Gjennomført spørreundersøkelse om prosjektet 

Vi sendte i oktober ut en spørreundersøkelse til alle våre registrerte interessenter i prosjektet, for å kartlegge hvilke faktorer som er viktig for den enkelte ved kjøp av ny bolig. Det som går igjen er at de fleste ønsker en bolig som står ferdig i løpet av de neste 2-5 årene, og at de viktigste grunnene for å velge en ny bolig er ønsket om en mer moderne bolig, mindre vedlikehold og det at man blir eldre og vil bytte ut huset med en leilighet.
Videre ser vi at totaløkonomien veier tungt i beslutningen om kjøp av ny bolig, sammen med beliggenhet, størrelse på boligen og planløsninger. 

Trygg finansieringsløsning

På spørsmålet "Hva kan gjøre Folkestadkollen mer aktuell for deg?" svarer flesteparten en trygg finansieringsløsning som sikrer meg salg av min gamle bolig. Nylig lanserte vi Solid Salgsgaranti som ivaretar nettopp dette. Hvis du kjøper en bolig med Solid Salgsgaranti, er avtalen at hvis du ikke har solgt din gamle bolig før du skal overta den nye du har kjøpt av oss, kjøper vi din nåværende bolig til en avtalt pris.

Nysgjerrig på prosjektet og ønsker mer informasjon eller bare en uforpliktende prat? Kontakt eiendomsmegler Christian Müller og Mats Måleng fra Meglergaarden
979 60 947 / muller@meglergaarden.no
977 19 559 / maleng@meglergaarden.no