solid
Byggmakker sin regionale salgssjef på proffmarkedet i Byggmakker, Stian Halvåg, deg noen gode tips for vedlikehold av parkettByggmakker sin regionale salgssjef på proffmarkedet i Byggmakker, Stian Halvåg, deg noen gode tips for vedlikehold av parkett

Slik tar du best vare på parketten din

Når du flytter inn i en splitter ny bolig, er det klart du ønsker at parketten skal holde seg fin og ripefri lengst mulig. I denne artikkelen gir Byggmakker sin regionale salgssjef på proffmarkedet i Byggmakker, Stian Halvåg, deg noen gode tips og råd når det gjelder stell og vedlikehold av parketten.

Stian Halvåg jobber som salgssjef i proffmarkedet, og har tidligere jobbet som tømrer i 9 år. Han har lang erfaring med behandling av parkett, og kommer her med noen gode råd til deg som har parkett i boligen.

Vedlikehold og behandling av parkett

For å ta best vare på parkettgulvet, er det viktig å stoppe skitt, sand og lignende ved inngangsdøren. En egnet gulvmatte ved ytterdøren er derfor anbefalt. For å forebygge og unngå riper, anbefales bruk av filtknotter under møblene. Støvsug også regelmessig, og tørk opp søl omgående for å hindre at vann og annet søl skader gulvet.

Tre er følsomt for vann, og det anbefales å bruke en godt oppvridd klut. Lakkerte flater trenger generelt ingen behandling før de tas i bruk, men ved fabrikkoljede flater anbefaler vi gjerne ett strøk med transparent olje eller voks. Voks eller polish bør benyttes avhengig av overflatebehandling som senere vedlikehold. Er du usikker på hvilken type parkett du har, vil du finne informasjon om dette FDV-dokumentasjonen som fulgte med boligen din (dersom den er fra 2010 eller nyere).

Lakkerte gulv bør rengjøres med mildt såpevann av syntetiske rengjøringsmidler (uten innhold av fett). Parkett med oljede overflater trenger derimot såpe som inneholder fett.

Nordmenn elsker parkett

Carlsen Fritzøe sin hovedleverandør av parkett er Boen. De holder til ved Topdalselva i Tveit, like utenfor Kristiansand. Her har de produsert Boen parkett siden 1960-tallet. Fra sine produksjonssteder både i Litauen, Kroatia, Russland og Sveits selger de parkett til mer enn 50 land rundt om i verden. Bare i Norge selges det rundt 4 millioner m2 parkett i året!

For mer informasjon om Boens produkter, vask og vedlikehold, tips og råd mm, se Boen sine hjemmesider https://boen.com/