Prisvinnerne Erik Olav Marstein og Line Janicke Musæus med planketten fra Ullensaker Kommune som bevis på at de vant Arkitekturprisen 2022. Foto: Ivan BrodeyPrisvinnerne Erik Olav Marstein og Line Janicke Musæus med planketten fra Ullensaker Kommune som bevis på at de vant Arkitekturprisen 2022. Foto: Ivan Brodey

Jessheim Hage vant Ullensakers Arkitekturpris for 2022

2022-10-20
– Et eksempel til etterfølgelse på hvordan vi vil at byen vår skal utvikles. Prosjektet har vist at det går an å bygge rekkehus i en urban kontekst med et svært høyt estetisk ambisjonsnivå, sier ordfører Eyvind J. Schumacher.

Solid Entreprenør fikk tilliten av byggherre Solon Eiendom til å være totalentreprenør på boligprosjektet Jessheim Hage i Ullensaker Kommune. De dyktige arkitektene i A-lab har utformet prosjektet for å etterleve visjonene til Solon. Sluttresultatet ble utvilsomt en suksess. Nedenfor ser vi noen bilder fra prosjektet.

Godt samarbeid med alle aktører fra første dag i prosjektet

Mottager av prisen var en stolt sivilarkitekt og partner i a-lab, Erik Olav Marstein. I takketalen roste han byggherre Solon Eiendom som ambisiøse pådrivere og utviklere av prosjektet. I tillegg Solid Entreprenør for "glimrende utført arbeide", samt Ullensaker Kommune for godt samarbeid gjennom hele prosessen. Uten en felles forståelse, eierskap og så godt samarbeid fra dag en ville det ikke vært mulig å realisere Jessheim Hage.

- Da vi begynte arbeidet med Jessheim Hage var «rekkehus» som hustype egentlig en boform som var litt «ut». Rekkehusassosiasjoner for folk flest var boliger i gjentagende og litt kjedelige husrekker som så helt like ut. De ble sett på som litt små og stusselige, og var i beste fall en temporær stopp i en «boligkarriere», der de fleste hadde satt seg enebolig som mål og standard. Med Jessheim Hage har vi prøvd å endre dette. Vi har organisert boligene rundt grønne, bilfrie tun. Vi har tegnet smale og brede boliger av ulik størrelse, form og farge, og satt oss selv som målsetning at alle beboere, fra 3 til 80 år, skal kunne peke ut hvilket hus de bor i og hører hjemme. Ved høytider kan liten og stor samles på de felles tunene for å feire 17. mai eller tenne julegrana. Jessheim hage er blitt et nabolag, et hjem for folk. Stedsutvikling kort og godt, avsluttet Marstein.

Stolt prosjektsjef i Solid Entreprenør

Prosjektsjef Esben Jensen i Solid Entreprenør legger ikke skjul på at han er stolt over å ha vært med på vinnerlaget som fikk prisen fra Ullensaker Kommune. - Mørtelstøvet har enda ikke lagt seg etter Murverksprisen for Ski Magasinpark Byggetrinn 1 før det dukker opp enda en pris vi har vært med på å skape. Vi takker så mye for tilliten fra byggherre Solon Eiendom og gratulerer så mye til både dem og arkitektene i A-lab  som har tegnet et så fint og gjennomtenkt prosjekt.