Bilde hentet fra Råde kommune sine facebook-sider Bilde hentet fra Råde kommune sine facebook-sider

Skoler og barnehager i Råde

Boligene på Strømnesåsen i Råde ligger idyllisk plassert for barnefamilier, med marka og naturen som nærmeste nabo. Det er også kort vei til flere barnehager, Karlshus skole og Råde ungdomsskole.

Med en bolig på Strømnesåsen har du naturen rett utenfor dørstokken, og med et svært godt utbygget nett av turstier og grusveier er mulighetene for naturopplevelser mange. Dette gjør boligene perfekte for barnefamilier, som ønsker å bo litt utenfor sentrum, men allikevel ha kort avstand til både skoler og barnehager. 

Karlshus skole og Råde ungdomsskole 

Karlshus skole ble bygget allerede i 1959, og påbygd siste gang i 2018. Skolen har 1-7.trinn med i underkant av 380 elever. Skolens satsningsområder er fysisk aktivitet, digitale hjelpemidler i undervisningen og musikk. I følge Råde kommunes hjemmesider er skolens store stolthet skolekoret - så her er det mange muligheter for den musikkglade! 

Råde ungdomsskole ligger tett på naturen, og har moderne og fine lokaler. I følge kommunens hjemmeside har skolen ca 270 elever og 40 ansatte. Det er et godt tverrfaglig miljø på skolen, og det jobbes målrettet med opplæringsmiljø, vurdering for læring og digitale hjelpemidler i undervisningen. 

Barnehager i nærområdet 

Det er flere barnehager i nærheten av Strømnesåsen, og de som ligger nærmest er Furuly barnehage og Klokkergården barnehage. I tillegg er det kort vei til Små Spirer gårdsbarnehage og Missingmyr Barnehage. Felles for alle barnehagene er at de er ligger i nærheten til naturen, og turmulighetene er mange.