solid

Råde Parkfestival

Råde Parkfestival - "Smaken av Råde" er en svært populær festival i Råde, som har blitt arrangert siden 2012. Vi har tatt en prat med leder av kulturgruppen, Frederikke Stensrød, som også har vært med på å arrangere festivalen helt siden starten for 10 år siden.

Råde Parkfestival er et spennende arrangement for alle i Råde og omegn, som arrangeres hvert år i oktobermåned. Festivalen har stort fokus på lokal mat og musikk, og det å fremme stolthet til Østfold og det som produseres rundt oss her. Billetter til festivalen kan kjøpes her. 

Når ble Råde Parkfestival arrangert for første gang, og hvem kom opp med ideen? 

- Råde Parkfestival - "Smaken av Råde" ble arrangert første gang i 2012,  etter et ønske fra undertegnede, Frederikke Stensrød (den gang varaordfører) og René Rafshol (ordfører), som igjen fikk med oss Anders Odden (musiker) og Kjell Andre Holstad Åsheim (kommunestyrerepresentant) om å få til noe gøy for Rådes innbyggere. Ønsket var å lage en lokal festival, med fokus på lokalmat og musikk, etter inspirasjon fra matmarkeder i Frankrike. Vi tok derfor kontakt med Råde Bondelag, slik at de også kunne bidra inn i utviklingen av festivalen. Festivalen skulle fremme det lokale vi har i Østfold og ikke minst fremme stolthet til det som produseres rundt oss. Vi er derfor veldig opptatt av at verdiskapingen en slik festival gir, tilkommer næringslivet i Østfold.
Festivalen har utviklet seg år for år, og går av stabelen i uke 41 hvert år. 

Kan du fortelle litt mer om festivalen? 

- Festivalen skal være en fest for bygda, men alle rundt er selvfølgelig også velkommen. Fokuset vårt er at det skal være noe for alle, uansett alder. Derfor starter vi uka for de som bor på sykehjemmet, med et arrangement der. Vi har også en internasjonal cafe (i år på tirsdag) hvor de ulike nasjonalitetene som bor i bygda, inviterer på mat og musikk. En fin måte å bli kjent med de ulike kulturene som finnes i bygda vår. 
- Bokbad, teater for de minste, vil det bli på biblioteket, før selve festivalen starter på torsdag, med et flott program, mulighet for å kjøpe mat fra lokale kokker og lokalt produsert drikke i teltet. Fredag er det barn og unge som står i fokus, med Kaptein Rødskjegg for de minste, og program for ungdommen på kvelden. 
- Lørdag på dagtid, har vi stort matmarked med lokale produsenter og lokalt innslag fra scenen. Dette er den store bygdedagen, og mange hyggelige opplevelser for hele familien. Råde Bondelag helgriller lam og mye god mat ellers i teltet. Stort lokalt matmarked med produkter fra lokale produsenter. 

På ettermiddagen rigger vi om, slik at den store festen kan starte. I år blir det rock`n roll og hæla i taket til langt på natt! Følg med på programmet på våre facebook sider og nettsider. Program - RÅDE PARKFESTIVAL (radeparkfestival.no)

Hvorfor bør man ta turen og oppleve akkurat denne festivalen? 

- Du bør ta turen til denne festivalen for her kan du oppleve mye moro og mange folk du kanskje ikke har sett på en stund. Torsdag-lørdagsprogrammet kjøper du billetter på ticketmaster.com, alle de andre dagene er gratis. 

Det er alltid god stemning og hele arrangementet er tuftet på frivillighet. Billettene blir som oftest utsolgt, så for å være sikker, så kjøp billetter mens det fortsatt er. 

Dette er festen du vil delta på!

- Frederikke Stensrød, leder av kulturgruppen