Foreninger og idrettstilbud i Råde

2021-06-09
Råde har et godt idrettstilbud og flotte fasiliteter for både store og små som ønsker å drive med idrett. Råde IL er bygdas frivillige organisasjon med over 800 medlemmer, og vi har tatt en prat med leder Terje Bjørnebekk for å få et større innblikk i idrettlaget som ble stiftet i 1929.

Kan du fortelle litt om idrettstilbudene dere har i Råde, både for store og små?

– Vi aktiviserer i aldersgruppe fra ca 2 til over 90 år. Aktiviteter vi tilbyr er barneidrett, innebandy, håndball, fotball, tennis, trim og E-sport. Aktivitetene er stort sett samlet i idrettsparken hvor Råde BMX klubb også har ett flott anlegg og hvor ungdomsskolen ligger, men barneidretten holder til i gymsalen på Karlshus barneskole mens håndballen holder til i Rådehallen og Saltneshallen.

Hvilken idrett er mest populær i Råde?

– Den største idretten er fotball, men vi har også gode tilbud innen håndball og innebandy. 

Hvorfor burde man velge å bosette seg i Råde?

– Råde ligger godt plassert midt mellom Moss, Fredrikstad og Sarpsborg, og har god infrastruktur med tog og bussforbindelser. Gode muligheter for et aktivt friluftsliv, med tilgang til både ferskvann og saltvann. Det er også store områder med turløyper og utkikkstårn som er naturlige plasser å samles ved.

Alle tilbudene fra ulike foreninger i Råde

Ønsker du mer informasjon av hva Råde IL tilbyr, samt finne kontaktinformasjon kan du besøke nettsidene deres her. I tillegg til Råde IL er det ganske mange andre foreninger med et bredt utvalg i Råde. Modellfly, korps, sangkor, Røde Kors, pistol- og skyttarlag, husflidsforening og mye mer. Hele oversikten finner du her.

Råde IL ble stiftet i 1929. Bilde: www.raadeil.noRåde IL ble stiftet i 1929. Bilde: www.raadeil.no