Hva er finansieringsbevis og hvordan fungerer det? Bilde: Sparebank1.noHva er finansieringsbevis og hvordan fungerer det? Bilde: Sparebank1.no

Finansieringsbevis - hva er det?

Det er få som har hele kjøpesummen stående på konto når man skal kjøpe en ny bolig. De fleste trenger derfor et finansieringsbevis fra en bank, som yter mellomfinansiering på det beløpet du mangler.

Avhengig av hvilken bank man bruker, kan det ta alt fra noen minutter til flere dager å få på plass finansieringsbevis. Et slikt lånebevis er derfor veldig lurt å ordne med i god tid før salgsstart. Du må fylle inn diverse opplysninger som lønn, oppsparte midler, antall barn og om du kjøper boligen alene eller sammen med noen.

Med finansieringsbeviset i hånda er du klar for salgsstart. Da vet utbyggeren og eiendomsmegleren at du har finansieringen klar og at det er trygt å selge til deg, også slipper du forhåpentligvis å se noen andre stikke av med akkurat den boligen du vil ha. Dette er en tjeneste som mange aktører kan tilby, blant annet Eiendomsmegler1 via Sparebank1.