solid
Anders Danstorp Fjeld på Norfloor kan det meste om flis og flisbehandlingAnders Danstorp Fjeld på Norfloor kan det meste om flis og flisbehandling

Tipsene som holder gulvflisene dine perfekte over tid

Fliser er ikke bare praktisk og fint å se på, men du får også et produkt som er miljøvennlig, slitesterkt og med svært lang levetid. Vi har spurt proff- og prosjektansvarlig Anders Danstorp Fjeld på Norfloor, Norges eldste fliskjede med tusenvis av prosjekter i beltet, om de beste tipsene for hvordan man holder flisene i best mulig stand år etter år.

Kort om fagpersonen

Anders Danstorp Fjeld (26) har arbeidet med flis i hele sitt aktive arbeidsliv og startet i Norfloor tilbake i 2010. Interessen og engasjementet for faget har bare vokst gjennom årene og siden 2018 har Anders vært proff- og prosjektansvarlig på Norfloor Fredrikstad.

Hvilke ulike typer fliser finnes på markedet?

Vi benytter oss i hovedsak av tre kategorier når det kommer til flis, Monocottura, Bicoturra og Porcellanato. Porcellanato er desidert den mest populære varianten her på Norfloor. Den brennes ved en høyere temperatur i produksjonen, noe som gjør at den har egenskaper som høy slite- og ripestyrke, høy trykk- og bøyestrekkfasthet og har ett meget lav vannopptak (under 0,5 vektprosent).

Denne flistypen egner seg til bruk på alle flater, men det kan med fordel velges en flis som har en høyere sklisikkerhet i gang kontra bad.

Hvordan kan man best vedlikeholde gulvflisene?

Til slik type flis anbefaler vi ett ikke-alkalisk (fettløsende) vaskemiddel. Det vil si at man f.eks ikke skal bruke grønnsåpe på flis, da det kan danne seg ett fettlag på overflatene og i porene. Dette vil kunne virke som en grobunn for sopp og bakterier. 

Basiske vaskemidler brukes for å fjerne fett (f.eks klorin, skurekrem, salmiakk), mens sure vaskemidler er gode til å fjerne kalk (f.eks Jif eller Zalo)

Er det noen statistikk eller funfact du vil dele med oss?

Vi i Norfloor er svært opptatte av klima og miljø. Dette reflekteres også tydelig gjennom våre samarbeidspartnere og i våre produkter. Vår hovedleverandør på tilbehør er Mapei, som stadig jobber med økologisk bærekraftige prinsipper og 70% av forsknings- og utviklingsarbeidet deres er mot mer miljøvennlige produkter.

Fra Italia henter vi fliser fra blant annet Florim som gjenvant 95% av avfallet sitt i fjor. Begge disse er store forkjempere for miljødokumentasjon, denne dokumentasjonen gjør at firmaer som Solid enklere kan velge bærekraftige løsninger både for deg og miljø!

Her kan du lese mer om Norfloor