Slik får du glassdørene i dusjen til å skinne!

Det er ingen tvil om at skinnende rene dusjdører er "prikken og i'en" når man skal rengjøre badet. Det finnes mange tips og triks for hvordan dette kan gjøres best mulig og mest effektivt, og i denne artikkelen har vi hentet inn noen av de mest populære triksene.

Blanke og rene glassdører i dusjen, har mye å si for helhetsinntrykket av badet. Det skal ikke mye til for at dusjdørene blir skitne, og noen synes det kan være vanskelig å få bort belegget som dannes av kalk, såperester og lignende. Noen sverger til en hjemmelaget blanding med eddik og zalo, andre anbefaler Vanish, WC-rens, til og med oppvasktabletter - listen over tips og råd er lang! 

Eddik og zalo - en favoritt blant mange  

Eddik er godt egnet til å fjerne kalk, mens zalo er svært effektiv når det kommer til fjerning av fett og såperester. Bland en del zalo og en del eddik, og du har et billig, effektivt og naturlig rengjøringsmiddel. Spray på dusjdørene, og la virke i 5-10 minutter før du vasker med en god svamp eller mikrofiberklut. Skyll godt med vann når du er ferdig.

OBS! Bland aldri klor og eddik, dette danner en farlig klorgass. Bruk alltid hansker når du vasker med eddik, og sørg for at blandingen til enhver tid er utilgjengelig for barn. 

Oppvaskmiddel, Vanish eller WC-rens? 

I følge Racola Moldovan, som står bak Instagram-kontoen og boken @Vaskmedmeg, kan oppvasktabletter brukes til mye mer enn oppvask. Hun sverger til en blanding som består av 90% vann, 5% oppvaskmiddel og 5% kalkfjerningsmiddel. En god såkalt hvitsvamp anbefales også for skrubbing av dørene, og en fiskebørste for å skrubbe kantene. Sjekk gjerne ut Instagram kontoen til Racola for flere gode tips!

Hvis du ønsker at vaskingen skal gå fort - har startsiden skrevet en artikkel om Vanish til vask av dusjdører. Tipset har kommet fra Mitra Arabi Thyberg, som sier at hun bruker toppen 5 minutter på å få blanke dusjdører. Bruk en svamp til å fordele sprayen, la det virke i ett par minutter, og spyl dusjen med vann! 

I følge Jif sine egne nettsider, skal Jif WC gel også være et genialt produkt for å få dusjdørene rene, da dette produktet er svært effektivt på smuss, skitt og kalk. Påfør Jif WC gel fra topp til bunn, og bruk gjerne en god svamp til å fordele produktet utover. La løsningen virke i 5 minutter - og skyll av!

Som dere ser er rådene mange, og de aller fleste har ett eller flere av disse produktene liggende i hus. Så nå er det ingen unnskyldning for å ikke ha skinnende rene dusjdører neste gang du skal vaske badet!