solid

Riktig oppbevaring i sportsbod

Ved kjøp av ny leilighet i boligblokk følger det ofte med en sportsbod, som kan brukes til oppbevaring sportsutstyr og andre ting som det er praktisk å ha i boden. Det er imidlertid noen forhåndsregler som bør tas ved oppbevaring i en slik type bod, for å unngå at luftfuktigheten blir for høy og materialer blir ødelagt.

Dersom boligen du kjøper disponerer en sportsbod, enten i garasjekjelleren, på leilighetsplan eller utvendig - så er det noen enkle forhåndsregler som bør tas, med tanke på hva som kan lagres her. En sportsbod er ikke beregnet for å kunne oppbevare fuktømfintlige materialer, slik som tekstiler, bilder, bøker, møbler og lignende. Slike boder er ofte utsatt for høy luftfuktighet, noe som i verste fall kan ødelegge disse materialene. 

Tette plastikkbokser og god avstand

Det kan imidlertid være mulig å oppbevare slike materialer, hvis det oppbevares på riktig måte. Tette plastikkbokser med lokk holder fuktigheten ute, og egner seg bra for lagring i bod. Sørg også for at hyller og innredning står med avstand til vegg og gulvflater, for å opprettholde best mulig sirkulasjon i området. Plasseres artikler mot vegg, er det stor sjanse for at kondens og fukt kan oppstå. 

Ikke legg fuktige ting i boden!

En viktig huskeregel er å ikke legge fuktig sportsutstyr og andre fuktige gjenstander eller materialer i boden. Kommer du hjem fra en skogstur med våt ryggsekk og våte tursko - vent med å legge dette i boden til det har tørket ordentlig. Og aller helst, oppbevar det i en lukket plastboks eller lignende. På denne måten kan du forhindre og forebygge sopp og mugg i boden.