Nyttige tips når du skal henge opp ting i boligen din

Når man flytter inn i en ny bolig, vil man gjerne sette sitt eget preg ved å henge opp bilder og andre ting på veggene. Typiske ting som TV, håndkletørker og nye skaper skal gjerne også på plass. Vi har tatt en prat med Ronny Groth i Solid Entreprenør, som kommer med noen gode tips og hva man bør tenke på før man begynner å skru i veggen.

Ronny Groth har jobbet i bransjen i snart 40 år, og har lang og bred erfaring fra faget. I nærmere 25 år har han arbeidet i Solid Entreprenør, hvor han har hatt flere roller. I dag jobber han som driftsleder, med ansvar for fremdrift/rigg og drift/HMS på utvalgte prosjekter.

Oppheng og skruer i ny bolig

Ronny mener at det spesielt er vekten på det som skal henges opp, samt om objektet blir hengende rolig eller er i bevegelse - som avgjør hva man skal bruke av festemateriell. Eksempelvis vil et skap, en hylle eller en håndkleholder på badet være i bevegelse, mens et bilde, speil eller TV vil bli hengende rolig. Dette, kombinert med hvordan materiale det er i veggen (gips, betong, flis ol.) avgjør hva slags festemateriell som er mest hensiktsmessig.

Det er også viktig å tenke på om det kan være tekniske installasjoner i veggen, slik som vannrør eller el-kabler, og tilpasse skruene slik at man unngår å treffe disse.

Visste du dette om skruer og oppheng?

Visste du at dersom du skrur for lange skruer inn i en vegg og treffer et vannrør, vil det mest sannsynlig ikke begynne å lekke før noen måneder senere? Da har skruen holdt hullet noenlunde tett, frem til skruen begynner å ruste og vannet lekker ut.

En annen ting som kan være nyttig å ha i bakhodet, er å ta hensyn til eventuelle skyvedører i boligen. Ved flere anledninger har vi hatt kunder som har skrudd opp en TV eller et skap på en vegg der det er skyvedør. Dette uten å tenke på at dørbladet til skyvedøren går på innsiden av veggen, og resultatet har blitt at hele døren har blitt skrudd fast inne i veggen.

Ønsker du individuell veiledning og råd for festemateriell i din bolig? Kontakt gjerne Diamantboring, på 69360370. Diamantboring er en privateid forhandler av blant annet bygg-artikler og festemidler, som holder til på Gressvik i Fredrikstad.