Louise Moltke-Hansen i Drømmekjøkkenet gir oss gode tips for en ryddig garderobe. Foto: DrømmekjøkkenetLouise Moltke-Hansen i Drømmekjøkkenet gir oss gode tips for en ryddig garderobe. Foto: Drømmekjøkkenet

De beste tipsene for en ryddig garderobe

Garderobeinnredning er et eget fag og en av de beste i bransjen er Louise Moltke-Hansen, interiørdesigner og salgsleder på Drømmekjøkkenet avdeling Alnabru. Hun tegner kjøkken, bad og garderober både til prosjekter og privatpersoner, og i denne artikkelen deler hun noen gode tips for deg som skal investere i en ny garderobeløsning.

Hvordan planlegger du en ny garderobe du kan ha kontroll på?

Før du går i gang med planleggingen av en ny garderobe anbefaler jeg at du tenker nøye igjennom hva du har behov for å lagre der. Er det garderobe til gangen har du kanskje et større behov for lagring av sko og jakker enn på et soverom. Vi har alle ulike oppbevaringsbehov i  en garderobe, noen har kanskje en stor veskesamling garderoben skal romme, andre har haugevis med lange kåper, eller trenger masse plass til et stort utvalg skjorter. 

Derfor er det viktig at du kartlegger hva du ønsker at garderoben skal romme før du går i gang med planleggingen. Hvis alt har en fast plass i den nye garderoben blir det også enklere å holde orden.

En annen ting jeg ofte får høre fra mine kunder er at de ønsker speil i garderoben, men de synes det blir voldsomt med speil på hele døren. Da kan det være lurt å sette inn et uttrekkbart speil i garderobeinnredningen, som er lett å trekke ut ved behov, men som ikke tar noe særlig plass. På den måten står du også friere til å velge dører til garderoben som passer resten av interiøret i boligen. Kanskje ønsker du helt slett matte dører, eller dører med sprosser for en mer klassisk stil?

Praktiske løsninger som gjør garderoben funksjonell

Et tips fra meg er å ikke ha for mange hyller i garderoben, med mindre du er glad i bruke tid på å brette tøy! Prioriter heller plass til en kombinasjon av garderobestenger og bukseheng. Min erfaringer at det går mye raskere å henge på plass klærne, og det ser ofte mye ryddigere ut. Det som ikke kan henges opp anbefaler jeg at man plasserer hovedsakelig i skuffer. En garderobe med en god balanse mellom heng og skuffer gir deg god oversikt og masse praktisk oppbevaring.

For å gi garderoben en skikkelig luksusfølelse kan jeg også anbefale belysning som er integrert i garderobestangen. Dette er superpraktisk og gir en behagelig belysning og god oversikt i garderoben.

Har du en garderobe med store skuffer kan det også være lurt å plassere en skuffeinndeler i en eller flere av skuffene for å gjøre det lettere å holde orden på småting som belter og slips.

Louise Moltke-Hansen, ekspert på graderober og innredning i DrømmekjøkkenetLouise Moltke-Hansen, ekspert på graderober og innredning i Drømmekjøkkenet


Er det andre ting man bør tenke på?

En garderobe trenger ikke nødvendigvis bare være til oppbevaring av klær og tilbehør. Det kan også være et praktisk sted å oppbevare støvsuger, skittentøyskurv eller liknende i små leiligheter, og dette finnes det flere gode innredningsløsninger for.

Et annet tips er å aldri plassere skuffer høyere enn at du klarer å se bunnen av skuffen. Mange tenker at det er praktisk med så mye skuffer som mulig, men blir skuffene plassert for høyt opp mister du oversikten over hva som er i skuffene. Plasser heller en garderobestang eller hyller øverst i garderoben og skuffer nederst, avslutter Moltke-Hansen.