solid
Fornøyd og sertifisert gjeng: Fra venstre Tom Rohde-Moe, Kathrine Johansen og Ronny Helstad Fornøyd og sertifisert gjeng: Fra venstre Tom Rohde-Moe, Kathrine Johansen og Ronny Helstad

Solid Entreprenør sertifisert i verdens mest anerkjente system for miljø- og kvalitetsstyring

- Vi hadde et mål om sertifiseringen innen «utgangen av 2022». Vi traff vel greit når sertifikatet tikket inn etter arbeidstid dagen før årets siste arbeidsdag, altså 29.12.2022. Litt mer folkelig forklart så er vi altså sertifisert i henhold til ISO 9001 "på kvalitet og kundetilfredshet" og 14001 innenfor "miljø og bærekraft". 

Det sier avdelingsleder Tom Rohde-Moe. Han er ansvarlig for Kvalitet, HMS, Innkjøp og Bærekraft i Solid Entreprenør. Sammen med kollegene Ronny (HMS-leder), Kathrine (Kvalitetsleder) og resten av teamet har de lagt ned en stor innsats i å oppfylle målet om dobbel sertifisering i løpet av 2022. 

- I følge sertifisøren fra Kiwa var vi «overmodne» for sertifisering, men sluttresultatet har langt i fra kommet av seg selv. Hundrevis av arbeidstimer til planlegging, opplæring, implementering og ikke minst dokumentasjon er lagt ned i løpet av de siste to årene, og spesielt kvalitetslederen vår Kathrine har dedikert nær sagt all sin tid for å dra dette i mål, forklarer Rohde-Moe.   

Bedre styring gir mer fornøyde kunder og ansatte 

Den internasjonale standardiseringsorganisasjonen ISO (International Organization for Standardization) har utviklet standarder for de fleste sektorer siden 1947. ISO-sertifikatene 9001 og 14001 handler om henholdsvis kvalitets- og miljøstyringssystemer, og går for å være verdens mest anerkjente styringssystemer på områdene.  

- Det er kundene som betaler regningene våre, og det at vi er fremoverlente og jobber strukturert og effektivt gir fornøyde kunder og gode sluttresultat. Vi er overbevist om at arbeidet bak ISO-sertifiseringene vil bidra til enda bedre resultater på mange områder. Eksempelvis økt effektivitet gjennom smartere jobbing, færre feil og mangler gjennom bedre styringsrutiner og mindre fotavtrykk ved reduksjon i avfallsmengde og energiforbruk. Med disse forutsetningene til grunn har vi stor tro på at vi får både enda mer motiverte og engasjerte ansatte, samt både økt kundetilfredshet og hyppigere gjenkjøp av byggherrene vi jobber med, sier avdelingssjefen. 

Ronny, Tom og Kathrine har sammen med resten av teamet lagt ned mange arbeidstimer med sertifiseringsarbeidetRonny, Tom og Kathrine har sammen med resten av teamet lagt ned mange arbeidstimer med sertifiseringsarbeidet

Styringssystem skreddersydd selskapet 

Kvalitetsleder Kathrine Beate Johansen er en av arkitektene bak systemet som er blitt skreddersydd etter hvordan Solid Entreprenør er organisert. Etter en navnekonkurranse ble for øvrig navnet på systemet STYR, og det er STYR som nå er blitt ISO-sertifisert. 

- Prosessen med nytt styringssystem startet med et ønske og en bestilling om at alt av dokumenter, rutiner og skjemaer skulle ligge på ett sted: «alt på ett sted». Vi startet prosessen med en grundig kartlegging av all dokumentasjon, noe som viste seg å bli en omfattende øvelse, men som gav oss et godt grunnlag å bygge videre på, forteller Johansen. 

Involvering er en viktig suksessfaktor 

Entreprenøren hadde et godt grunnlag og mye kunne videreføres til det nye systemet, men prosesseierne satte av godt med tid på å skape felles forståelse for hvordan styringssystemet skulle bygges opp og hva det til slutt skulle bli.  

- Suksessfaktorene ble å involvere kollegene bredt når arbeidsprosessene skulle beskrives, noe som igjen skapte eierskap til flere enn bare prosesseierne. Jeg er sikker på at dette bidrar til at systemet i dag er blitt et nyttig og meningsfullt verktøy for hele organisasjonen. Jeg har vært utrolig privilegert som har kunne benytte hele 2 år på fulltid på å bygge og tilpasse systemet til det det er i dag. Det har gitt meg masse kunnskap som er gull verdt videre kvalitetsarbeidet. Nå gleder jeg meg til å ta fatt på jobben med å både etterleve og forbedre verdens beste styringssystem, smiler Kathrine. 

For mer informasjon om ISO-sertifiseringen og STYR, kontakt:

Tom Rohde-Moe
Avdelingsleder
90201351
tom.rohde.moe@solid.no

Kathrine Beate Johansen
Kvalitetsleder
93664803
KathrineBeate.Johansen@solid.no