solid
Hjelmene er blitt tatt godt i mot av teamet på byggeplassene til Solid EntreprenørHjelmene er blitt tatt godt i mot av teamet på byggeplassene til Solid Entreprenør

Nye, moderne hjelmer på plass

- Det har vært en glede å dele ut de nye hjelmene, også er det selvfølgelig ekstra hyggelig at hjelmene har blitt tatt så godt i mot. Det sier HMS-leder Ronny Helstad i Solid Entreprenør om de nye hjelmene som samtlige i selskapet nå skal bruke.

- De nye hjelmene er av en lettere type enn den forrige modellen og sitter enda bedre på hodet. Dette vil gjøre en forskjell til det bedre for den enkelte på byggeplassen. Tenk deg arbeidsdagen til for eksempel en murer, hvor ofte man beveger hodet opp og ned. I det ene øyeblikket kikker man opp på fasaden og det andre øyeblikket ned i mørteldunken. Dette er repeterende bevegelser gjennom arbeidsdagen, og de nye hjelmene som er utviklet med tanke på økt komfort og mindre belastning vil kunne utgjøre en forskjell, forklarer Helstad.

Nærmere 300 hjelmer er personlig merket av HMS-avdelingen hos Solid Entreprenør før utdelingNærmere 300 hjelmer er personlig merket av HMS-avdelingen hos Solid Entreprenør før utdeling

Flere fordeler og mer personlig

Hjelmene til produksjonsarbeiderne har også fått ny farge som er mer synlig enn den gamle typen, i tillegg til at den har flere reflekser. Det gir økt synlighet både blant kollegene rundt, men også fra tårnkrana 40 meter over bakken eller kjøretøy på byggeplassen. Hakestroppen er ytterligere ett ekstra sikringstiltak på denne varianten.

- Hjelmene blir også levert med navn som gjør det litt mer personlig, sier Helstad. Det er mange folk innom en byggeplass fra start til slutt og det jo alltid hyggelig å kunne henvende seg til kolleger og samarbeidspartnere man ikke kjenner så godt ved bruk av navn.

Hjelmene er forøvrig kjøpt inn av våre gode samarbeidspartner Unicon Diamantboring på Ørebekk.