Er du vår neste trainee?

2018-03-15
Som nyutdannet og sulten på å bruke kunnskapen fra skolen i praksis, kan det være en fordel å søke en trainee-stilling. Vi har en av de beste trainee-programmene i bransjen, så hvorfor ikke bli trainee hos oss?

Et skreddersydd program
Trainee-programmet i Solid varer i 2 år og gir deg mulighet til å jobbe innenfor 4 ulike områder i selskapet, bl.a. ute på et byggeprosjekt og innen prosjektutvikling. Programmet har som hensikt å utvikle fremtidige ledere, gjennom å gi kunnskap og praktisk forståelse av de viktigste områdene i bedriften og i byggebransjen generelt. Ved å bytte roller får man også mulighet til å etablere et internt nettverk, og virkelig bli kjent med hele organisasjonen.

 «Et skreddersydd program med hårfin balanse av utvikling og mestringsfølelse i et utrolig givende miljø. Enhver person man møter under trainee-programmet er med på å utvikle oss. Alle ønsker oss det beste og dytter oss opp og frem» sier Simon Andersen, som er en av våre fire traineer.

Som ny ønsker man en følelse av tilhørighet
De aller fleste av oss husker sin første seriøse jobb. Rett fra skolebenken, uten praktisk erfaring – det er ikke bare enkelt å komme nyutdannet til en arbeidsplass. Klarer man å bidra med sin kunnskap og kompetanse med en gang?

 Hos oss får du støtte fra dag én og god oppfølging gjennom hele trainee-perioden. Dette, i tillegg til vårt inkluderende arbeidsmiljø gir deg de beste forutsetningene til å lykkes i rollen.

 Lene Salvesen, en av våre traineer, beskriver hennes første tanker om trainee-programmet på denne måten: «Jeg var nyutdannet sivilingeniør uten noe som helst utplassering eller praksis, og ønsket meg derfor en trainee-stilling slik at jeg kunne få muligheten til å prøve ulike roller. Det som tiltrakk meg spesielt med Solid Entreprenør var den uformelle tonen på hjemmesiden, og den flotte filmen av John Yngvar og resten av Solid.»

 «Som ny ønsker man en følelse av tilhørighet. Man ønsker å kunne prestere og være en ressurs for sin bedrift. Gjennom trainee-programmet får du ikke innsikt i bare en avdeling, men flere. Man kan brukes til flere oppgaver å bistå bedriften på dens mange sider, og det gir en utrolig god følelse.» legger Simon til.

 Hver trainee hos oss får en mentor, som skal følge han eller henne gjennom hele trainee-programmet. Til hver enkelt rolle i trainee-planen får traineen også en fadder som skal være nærmeste leder og en faglig veileder i rollen. Sammen med fadderen følger man trainee-planen sin, som beskriver læringsmålene i hver enkelt rolle.

 Det er noe spennende hver dag
I løpet av hele trainee-perioden er fokuset vårt at du skal lære mest mulig, så glem kjedelige oppgaver og vær forberedt på en bratt læringskurve. Vi vil gi deg mulighet til å prøve og feile, utforske og lære, og bli hos oss i en passende rolle etter at trainee-perioden er ferdig.

 Vi spurte Lene og Simon om hva som var det mest spennende de fikk jobbe med som trainee.

 Lene: «Jeg synes det mest spennende er å se hvordan en byggeplass faktisk fungerer og oppleve dynamikken mellom alle involverte. Å se at det vi faktisk sitter og prosjekterer blir bygd. Akkurat nå er jeg med ute på byggeplassen og reiser hus, noe som selvfølgelig er veldig gøy for meg som ikke har noe praktisk erfaring.»

Første rolle til Lene er å være trainee på et byggeprosjekt. Hun bistår Rønningen bolig prosjektet i Oslo som prosjektingeniør.Første rolle til Lene er å være trainee på et byggeprosjekt. Hun bistår Rønningen bolig prosjektet i Oslo som prosjektingeniør.

Simon synes at det er vanskelig å sette en finger på én bestemt ting når man får oppleve så mye spennende «Det er noe spennende hver dag. For min del likte jeg leder/ansvarsoppgaver. Det er utrolig givende når du møter ulike problemstillinger daglig, og klarer å løse disse på en god måte.»

Ville absolutt anbefalt programmet Simon som møtte Solid på karrièredagen ved Høgskolen i Østfold, visste med en gang at trainee-stillingen var noe for ham.

 «Etter praten med Johanne og Richard om trainee-programmet deres, satt jeg med det ene målet – at en slik posisjon skulle bli min. Jeg ble tiltrukket av muligheten til utvikling gjennom dette programmet. Jeg så på dette som den beste tenkelige veien ut i arbeidslivet. Jeg ville absolutt anbefalt programmet til andre. Hovedårsaken til det er den bratte læringskurven. Samtidig er det også muligheten til å prøve ut flere avdelinger og «finne seg selv» i en veletablert bedrift. Du sitter også igjen som en ressurs for flere avdelinger, og jeg ønsker å tro at dette er høyst attraktivt.»

Simon Andersen i sin andre rolle som trainee i Prosjekt Utvikling avdeling.Simon Andersen i sin andre rolle som trainee i Prosjekt Utvikling avdeling.