solid
Kirsti og Dag Bergwitz-Larsen flytter fra generasjonsbolig til leilighet i RådalsåsenKirsti og Dag Bergwitz-Larsen flytter fra generasjonsbolig til leilighet i Rådalsåsen

Flytter fra generasjonsbolig til leilighet på Rådalsåsen

Kirsti og Dag Bergwitz-Larsen falt for den unike beliggenheten, med nærhet til marka og samtidig kort vei til Fredrikstad og Østfoldhallene. Etter å ha sett på flere andre boligprosjekter i Fredrikstad, falt valget på Rådalsåsen og en leilighet i hus C. Avgjørende for kjøpet var også at deres sønn med familie fant seg en leilighet i samme prosjekt.

Etter å ha bodd mange år i Bærum, flyttet Kirsti og Dag til Fredrikstad for nærmere 4 år siden, sammen med sin sønn, svigerdatter og barnebarn. Sammen flyttet de inn i en generasjonsbolig på Sellebakk, et stort hus på over 300kvm. Nå ser de frem til å flytte inn i en leilighet som gir en enklere hverdag med mindre vedlikehold, og samtidig fortsette å ha familien like i nærheten.

De viktigste tingene vi så etter i ny bolig

- For det første så ville vi ha en leilighet! Vi ønsket ikke lenger å bo i et stort hus, og vi ønsket et sted hvor vi kunne ha barn og barnebarn i nærheten. Da passet det veldig fint med dette prosjektet, her det var mulig for både oss og vår sønn med familie å kjøpe leilighet. Også er det så klart dette med beliggenhet, det ligger jo veldig sentralt! Med to minutter til Østfoldhallene og Dikeveien, og en 10 minutters kjøretur til Fredrikstad sentrum. Og ikke minst utsikten, skogen og marka. Vi verdsetter lysløypa og skiløyper på vinteren, særlig med barnebarn er det fint å ha marka så tett på. De gode solforholdene var også svært tiltalende, at vi har solen fra den står opp til den går ned.

Du skjønner først når du kommer i leilighet hvor mye enklere livet blir!

Å bo i leilighet er ikke noe nytt for Kirsti og Dag. Før de flyttet til generasjonsboligen på Sellebakk, bodde de i en leilighet på Fornebu. Og det tok ikke mange årene før de ønsket seg tilbake til leilighet. Fordelen med leilighet oppdager man ikke før man flytter fra hus til leilighet, sier ekteparet. Det er ganske smart når man blir eldre å flytte i en leilighet, da ett stort hus byr på mange gjøremål og mye vedlikehold. Ingen av oss er spesielt glad i å holde på i hagen, og ikke har vi helse til det heller. Du skjønner når du kommer i en leilighet hvor mye enklere livet blir! Først da får du mer fritid som du kan bruke på andre ting.

Flytter sammen med barn og barnebarn

Kirsti og Dag har sikret seg en leilighet i 5.etg, mens deres sønn, svigerdatter og barnebarn har kjøpt en leilighet i 1.etg i samme bygg. For oss var det svært verdifullt med utsikten mot marka og Rådalsparken, mens for dem var det et stort pluss med en leilighet på bakkeplan, så datteren kan gå rett ut på lekeplassen, sier Kirsti. De ser på det som «vinn-vinn» å bo på samme sted, og synes det er flott at barnebarnet kan gå hjem til dem etter skolen, mens foreldrene fremdeles er på jobb. 

Sønnen med familie har leid i mange år og slitt med å komme seg inn på boligmarkedet, så at leiligheten organiseres som er borettslag med 50/50 innskudd og fellesgjeld gjorde at de endelig klarte å få kjøpt en leilighet. Borettslag gjør at unge mennesker har en mulighet til å komme seg inn på boligmarkedet, sier Dag, og trekker frem det som en verdifull kvalitet i prosjektet.