Status fra Parkkvartalet i oktober
Planforslaget er levert til behandling
Planforslaget for Parkkvartalet ble 30.oktober sendt til kommunenadministrasjonen for behandling. Når prosjektet er ferdig behandlet vil saken sendes over til politikerne i plan- og miljøutvalget for gjennomgang og vurdering.
- Vi har hatt tettere dialog med både administrasjonen og politikerne etter at vi fikk negativ innstilling på vårt første utkast, og har tilstrebet å etterkomme de krav og ønsker som foreligger i størst mulig grad, forteller Liza.
Hva har vi gjort etter forrige tilbakemelding fra Sarpsborg Kommune
Mye arbeid er gjort etter at det ble negativ innstilling på det første planforslaget. Nå har prosjektteamet og arkitektene kommet opp med et nytt konsept som skal til behandling.
- Vi har utarbeidet et helt nytt konsept som innebærer kraftig nedskalering av bygningsvolum/-masse. Nå er avstanden til Kulåsparken blitt større, samtidig som vi har redusert antall leiligheter slik at totalen akkurat nå er 110-115 enheter.
Prosjektlederen forklarer videre hvilke endringer det nye konseptet medfører. - Vi har nå 4 punkthus med makshøyder opp mot 7 etasjer, med god variasjon i både høyde og utforming. Byggene har nedtrapping mot både Kulåsparken og Jernbanegata. Fasadene skal ha trekledning som hovedmateriale, med hver sin fargetone som spiller på både omgivelsene og den historiske trebebyggelsen som er i sentrum.
MELD INTERESSE: For å bli invitert til medvirkerundersøkelsen
Åpen kvartalsstruktur som gir frie siktlinjer mot Kulåsparken
- Vi planlegger for en åpen kvartalsstruktur, det vil si at det er forbindelser på tvers gjennom kvartalet som kobler kvartalet på byen og parken. I praksis innebærer dette at vi har en åpen struktur mellom bygningene som gir frie siktlinjer inn mot parken og fra Jernbanegata mot Rosenkrantzgate.
På illustrasjonene både over og under får du et inntrykk av hvordan det er tenkt. En slik løsning vil både "forlenge" parken mot byen, det sørger for mer lys til omkringliggende bygninger og gir ikke minst en mer åpenhet fra gatene rundt.
Gjenbruk av bygningsmasse
En ombruksanalyse av den eksisterende bygningsmassen er bestilt og under utarbeidelse, og ambisjonen er å gjenbruke diverse elementer.
- Vi venter fortsatt på svarene fra analysen, men har foreslått i planforslaget at eksempelvis all tegl skal enten gjenbrukes, ombrukes eller nyttiggjøres i vårt prosjekt eller et annet. Vi vet også at vi vil gjenbruke belegningsstein, steinheller og skifer, samt den fine granittmuren i Rosenkrantz gate. I tillegg vil vi kontakte aktører innen gjenbruk for å lodde interessen for øvrige ting, forklarer Liza.
Hvilke tidsplaner jobber vi mot?
- Ingenting er skrevet i stein, men vi planlegger å rive ned kvartalet i løpet av januar/februar 2025. Gitt positivt vedtak etter både administrativ og politisk behandling, er det realistisk med salgsstart i september 2025. Og basert på at vi selger nok til å beslutte byggestart, er det mulig i januar/februar 2026.
Vil involvere interessentene til å være med på å forme prosjektet
- Innspill fra interessenter er alltid viktig i utviklingen et nytt prosjekt. I løpet av kort tid vil vi sende ut en medvirkerundersøkelse til interessentene våre med mål om å kartlegge hvilke ønskelige funksjoner og behov som har størst oppslutning blant de som vurderer å kjøpe, avslutter prosjektlederen.
MELD INTERESSE: For å bli invitert til medvirkerundersøkelsen