Line Solgaard Arkitekter AS vant oppdraget med å tegne eneboligene i OredalstunetLine Solgaard Arkitekter AS vant oppdraget med å tegne eneboligene i Oredalstunet

Valg av arkitekt

2020-07-13
Line Solgaard Arkitekter AS er et veletablert arkitektkontor med base i Oslo og Fredrikstad. Kontoret jobber med arkitektur i alle skalaer, og har nå fått oppdraget med Oredalstunet hvor Solid planlegger 7 eneboliger som vil komme for salg i løpet av høsten 2020. Oredalen er et av Fredrikstads mest attraktive boligområder, med sin nærhet til både sentrum og Bymarka, hvor det sjeldent bygges nytt.

Gratulerer med oppdraget! Hvilke tanker gjør du deg om Oredalstunet og området?

- Tusen takk for tilliten! Vi gleder oss veldig til å jobbe sammen med dere på dette prosjektet, sier daglig leder Line Solgaard. Oredalstunet er et unikt prosjekt med tanke på at det blir et lite tun med nye eneboliger i et godt etablert, og svært hyggelig boligområde.

- Det ligger tett på sentrum og marka, har fantastiske solforhold, naturtomt, og det beste utgangspunktet for et fint sted å bo. Vi har høye ambisjoner når det gjelder utforming av boligene, gode planløsninger, høy kvalitet på materialvalg, god stedstilpasning og et moderne arkitektonisk uttrykk er viktige elementer for oss, forklarer hun videre.

Med kontor i både Oslo og Fredrikstad, vil det bli en miks av uttrykk fra både hovedstaden og den lille verdensbyen i eneboligene?

- Det skjer mye spennende i den lille verdensbyen, og vi må huske at verdensbyen har en lang historie med med mange flinke planleggere og arkitekter som har satt sine spor på byen. Vi er ydmyke for å ta del i denne historien, og vi tar med oss alt vi har av erfaring og kompetanse fra ulike bygg inn i dette prosjektet. 

Oslo har de senere år hatt stor befolkningsvekst og byen har blitt fortettet innenfra i stedet for å bebygge marka, og vi har god erfaring med å fortette i allerede eksisterende boligområder slik som i Oredalstunet.

Hvilket avtrykk er typisk for Line Solgaard Arkitekters boligprosjekter?

- Det er alltid en selvfølge at våre boliger skal ha gjennomtenkte og funksjonelle planløsninger som tar hensyn til bruk, utsikt, sol, naboer og tomten forøvrig. I tillegg etterstreber vi alltid å skape boliger med identitet.

Solgaard er også klar på hva en bolig representerer. - Boligen skal ikke bare være en bomaskin, men et sted og bygg man er stolt av å gå inn i, man skal føle tilhørlighet, og det skal gi noe positivt til naboer og byen forøvrig. 

Ser frem til å realisere et spennende prosjekt

- Solid er en solid aktør i markedet som vi har fulgt med på over tid, og vi ser frem til å realisere Oredalstunet sammen med dere. Vi har felles visjoner om prosjektet, og det blir en spennende å utvikle dette sammen, avslutter Solgaard.

Også prosjektansvarlig i Solid, Hans Magnus Lutnæs, ser frem til et spennende prosjekt. - Line Solgaard arkitekter AS er en ny samarbeidspartner for Solid Prosjekt AS. Med hennes lokale tilhørighet, allsidige erfaring og spennende strek, tror vi dette skal bli et fruktbart samarbeid. Hun har et godt blikk for kvaliteter og gjennomtenkte løsninger og deler mange av våre tanker og visjoner.

- Vårt felles mål blir å skape tidsriktige og moderne boliger godt tilpasset omgivelsene og tilrettelagt for kunders behov. Vi gleder oss til det fremtidige arbeidet og håper å kunne lansere prosjektet i 4. kvartal 2020, avslutter Lutnæs.

Her kan du lese mer om Line Solgaard Arkitekter og deres prosjekter.