Fire boliger solgt første dagen

2021-01-08
Det var varslet god interesse for de nye eneboligene i Oredalen i forkant av salgsstarten som var satt til torsdag 7.januar kl. 12:00. Kombinasjonen av det populære boligfeltet Oredalen og lekre, arkitekttegnede eneboliger er høyinteressant for mange.

Prosjektutvikler i Solid Prosjekt, Hans Magnus Lutnæs, er strålende fornøyd med responsen første dag. – Dette samsvarer godt med etterspørselen vi opplever etter eneboliger og rekkehus. Både her på Oredalstunet, rekkehusene som snart legges ut på Rådalåsen og det store området vårt på Strømnesåsen i Råde er det stor nysgjerrighet og interesse fra mange.

Caroline Skjerden Meyer, daglig leder for Eiendomsmegler 1 Fredrikstad, har ansvaret for salget av boligene sammen med Daniel Lislerud. Hun beskriver kjøperne som lokale og med felles interesser hva gjelder ønsker for boligene.

- Alle de som har kjøpt bolig har adresse i Fredrikstad i dag. Kjøperne har et aldersspenn fra 30 til 50 år, og de har alle vært interessert i større sentrumsnære eneboliger og et særlig ønske har vært Oredalen, beskriver eiendomsmegleren. Svært mange av interessentene vi prater med faller inn i samme kategori.

Hvordan oppfatter du boligmarkedet i Fredrikstad i situasjonen vi befinner oss i?

- Som tidligere nevnt steg boligprisene med hele 8,5 % i 2020 på tross av situasjonen vi befant oss i. Vi forventer et forutsigbart boligmarked i Fredrikstad i året som kommer. I disse tider er det blant annet et stort fokus på hjemmet, noe vi har sett bidrar til flere omsetninger. Det at hjemmekontor har kommet på banen bidrar i tillegg til at de som jobber i Oslo ser en mulighet for å bo i vårt område uten å måtte pendle inn til Oslo hver dag. Det tror vi vil føre til en større tilflytting da man får langt mer for pengene i vårt område. Mangel på tomter og eneboliger vil også bidra til å holde den store prisveksten oppe, forklarer Skjerden Meyer. 

Høyere pris for nye eneboliger i attraktive områder

- Prisene ligger noe høyere på disse boligene enn vanlig markedspris i området. Bakgrunnen for det er at de fleste eneboliger i området er av eldre dato. Disse boligene vil være helt nye og arkitekttegnet spesielt for disse tomtene, avslutter eiendomsmegleren.

Boligfeltet består av 7 tomter med tre ulike hustyper hvor den minste er på 120 kvm fordelt over ett plan, og to større varianter på henholdsvis 163 kvm og 207 kvm som begge har to etasjer. Det medfølger dobbelgarasje til samtlige av husene.

Av de 3 boligene som gjenstår er det fortsatt èn igjen av hver hustype.

Kort om Oredalstunet

Oredalstunet er et boligprosjekt utviklet av Solid Prosjekt som vil komme rundt et nytt, lite boligtun i Oredalen. Utbyggingsområdet er delt inn i 7 romslige eiertomter og bebygges med 3 ulike boligtyper. Alle har moderne og stilig arkitektur, dobbelgarasje og flotte syd- og vestvendte uteplasser. Fra boligene er det ca 300 m til marka og 2. dam, mens det er i overkant av 2 km ned til sentrum.