Kort vei til Middagsåsen alpintanlegg

Kun 5 minutter unna boligene på Folkestadtoppen ligger Middagsåsen skisenter. Et populært alpinsenter i Våler i Østfold for de som liker å kjøre alpint og snøbrett. Senteret har en familiebakke, en barnepakke, og en bakke dedikert til park med hopp og rails.

Knappe 3 kilometer fra det nye boligfeltet på Folkestad finner vi Middagsåsen Skisenter. Dette er er godt besøkt alpintanlegg i Våler som holder åpnet fra juletider og frem til påske hvis været tilsier det. Med en tre ulike bakker, en familiebakke, en barnebakke og en dedikert park til hopp og rails, er dette er flott anlegg som passer for både store og små. På jordet nedenfor skisenteret blir det også kjørt opp langrennspor om det er nok natursnø. 

Tilbyr skiskole og utleie 

Skisenteret på Middagsåsen tilbyr skiskole for de som ønsker det, og henviser til alpingruppa på alpint@vs-il.no hvis noen er nysgjerrige og vil ha mer informasjon om de ulike kursene. Det arrangeres også flere hyggelige aktiviteter i løpet av året, blant annet påskeeggjakt i løypa som ble arrangert i påskeferien. 

Facebooksiden til Middagsåsen har mye aktivitet og legger stadig ut informasjon om planlagte arrangementer og påmelding. Det er også mulig å leie ski, snøbrett, støvler, staver, hjelm og seler for de som ønsker det.

Klargjøring av løyper til sesongstart før jul! Bilde lånt fra Middagsåsen sine Facebooksider. Klargjøring av løyper til sesongstart før jul! Bilde lånt fra Middagsåsen sine Facebooksider.

Stor dugnadsånd 

Middagsåsen Sportssenter drives i følge deres facebooksider 100% på dugnad, alt arbeidet som legges ned er frivillig og ulønnet. I innspurten før åpning julen 2022 ble det lagt over over 500 dugnadstimer, brukt 85.000 kWh strøm, 15.000 liter diesel og pumpet opp 40.800 m3 vann fra Hobbølelva! På bildet over ser dere resultatet med masse flott kunstsnø, klart for en ny sesong med skiglede.