I 2012 lanserte Solid Prosjekt sine planer for Rosnesjordet, et boligprosjekt som fikk navnet Perlebukta. I dag, drøyt åtte år senere, er utbyggingen av det femte og avsluttende byggetrinnet sluttført med 27 leiligheter. Kjøperne har flyttet inn i de nye boligene sine, akkurat i tide til julefeiringen. Og mens boligeierne starter sitt nye liv på Jeløy, markeres også slutten på et prosjekt vi er veldig stolte av.

Prosjektutvikler i Solid Prosjekt, Hans Magnus Lutnæs, er godt fornøyd med prosjektet. – I utviklingen har vi vektlagt at prosjektet tilpasses sine bygde- og naturgitte omgivelser, for at en skal få kjenne på følelsen av å bo i et sentrumsnært og naturskjønt nabolag. Bebyggelsen varierer med små boliger, rekkehus og blokker i ulike utforminger, og gjennom de ulike
boligfeltene går det en sti som både gir tilgang til sjøen og åpner sanseinntrykkene.

– Ettersom terrenget stiger jevnt fra sjøen og opp mot det siste og bakerste byggetrinnet, har vi også jobbet mye med å gi flest mulig boliger opplevelsen av å bo sjønært med utsikt. I tillegg satte vi oss et viktig mål om å ikke la bilene prege omgivelsene, ved å begrense interntrafikken i området og bygge garasjekjellere under boligene, forklarer Lutnæs.

Inspirasjon fra Milano

– Siste byggetrinn er Moss sitt svar på Bosco Verticale. Et moderne bygg med spennende arkitektur og der vegetasjon på sikt blir et naturlig element av fasadeinntrykket. Med tanke på beliggenheten var det et viktig tema for oss at leilighetene skulle få store, solrike balkonger. Ut ifra tilbakemeldinger fra kjøperne er dette noe som verdsettes høyt, sier prosjektlederen.

Rosnesjordet har gått fra å være en bortgjemt krok til å fremstå som et moderne og innbydende område. Rett og slett en perle. – Med kort vei til sentrum, naturskjønne omgivelser og både badestrender og bøkeskog rett utenfor stua, føler vi at Rosnes virkelig er oppdaget også for mange utenfor Moss. Det ser vi også på kjøpergruppen.

Navnet skjemmer ingen

Det er for øvrig ingen overdrivelse å si at engasjementet i byen, og ikke minst i
kommentarfeltene, kokte da vi lanserte navnet til boligprosjektet, Perlebukta. Navnet som spiller på at Jeløy av mange kalles Oslofjordens Perle, vekket til live mange historier og teorier blant lokale. – Vi synes det er gøy med engasjement og vi er stolte av området som nå har blitt forvandlet til et nydelig sted å bo med utsikt, sol, spennende arkitektur og en beliggenhet på Rosnes som er blitt svært ettertraktet, avslutter Lutnæs.

Stort prosjekt

Totalt består prosjektet av 154 boligenheter hvorav 97,4% av alle enhetene nå er solgt. Av kjøperne har omtrent 40% lokal tilhørighet, mens de resterende kommer hovedsakelig fra nordenfor Moss og inn mot Oslos vestkant. Utbyggingen på Rosnes er for øvrig blant de største feltutbyggingene på Jeløy i nyere tid. Vårt fokus i Moss ligger nå på Verkstoppen hvor vi skal utvikle 60 leiligheter på toppen av Moss.