fbpx

Værste Syd

– Drømmeleiligheter rett ved vannkanten

BTA:

BRAS:
300-350
Antall leiligheter/boliger
FASILITETER

Sydvendt beliggenhet, Heis, Parkeringshus, Balkong, Vestvendt beliggenhet

Type

Status

Prosjektet vil få en svært god nærhet til vannet, med fantastisk utsikt og solforhold. Målsetting om å få etablert fergeleie, som vil knytte Glombo og deler av Kråkerøy Nord og Nordvest nærmere til Fredrikstad sentrum. Området har vært gjenstand for arkitektkonkurranse / parallelloppdrag, hvor 3 arkitektfirmaer har vært invitert til presentere konseptforslag som skal planlegge å transformere området til en boligdestinasjon på Glombo. Prosjektutviklingen av området er i samarbeid med Værste AS og Stene Stål Eiendom AS.

Prosjektet er foreløpig under regulering og det jobbes med konseptutvikling.

Byggherre
Prosjektutvikler
Solid Prosjekt, Værste AS, Stene Stål Eiendom AS
Arkitekt
Atelier Oslo
Entrepenør
Området
Prosjektet med foreløpig arbeidstittel Værste Syd ligger ved Glombo på Kråkerøy, i umiddelbar nærhet til Fredrikstad sentrum. Sammen med de nærliggende tomteområdene langs elva i retning sentrum, vil vi i årene som kommer oppleve en formidabel oppgradering av områder som i dag ligger brakk og forfallent. Tomten er på 23 mål, og ligger ved innseilingen i Vesterelven til Fredrikstad og inntil Glombofjellet. En meget attraktiv beliggenhet med perfekte solforhold, rett ved vannet og langt roligere omgivelser enn boliger med tilsvarende beliggenhet i sentrum.

Nabotomten heter Røds Brug og er et område med en spennende historie. Opprinnelig var dette et gruntvannsområde i Glomma ved innseilingen til den viktigste utskipningshavn for trelast gjennom flere hundre år. Når seilskutene fra den store verden kom hit for å hente trelast, hadde de jord og stein ombord som ballast for å holde stabilitet i skuta under seilasen. Når tømmeret skulle ombord måtte de følgelig kvitte seg med ballasten. Denne ballasten måtte fra 1864 tømmes på land for å hindre oppgrunning, og Røds Brug ble da fylt med jordmasser som inneholdt frø og planter fra hele verden. Røds Brug er i dag den mest intakte området for ballastplanter i Norge og inneholder 12-15 arter som kom hit sjøveien for over 100 år siden.
Adresse

Vil du vite mer? Ta kontakt!

Gaute Helgedagsrud

Prosjektutvikler
Solid Prosjekt

M: +47 916 73 157
E: gaute.helgedagsrud@solid.no

Vi har enda mer å by på. Ta en titt på våre andre prosjekter.

Ha en fortsatt fin søndag!