September 2012 gikk startskuddet for salget av Solid Prosjekts første byggetrinn i Perlebukta, et prosjekt omtalt som et av de større feltutbyggingene på Jeløy i nyere tid. Tanken på boliger i området var fremmed for mossinger flest og arbeidet med å markedsføre området som et fantastisk sted å bo var viktig innledningsvis. Rett før påske ble den siste leiligheten solgt.

Prosjektutvikler i Solid Prosjekt, Hans Magnus Lutnæs, så tidlig hvilket fantastisk potensiale som lå i prosjektet som ble døpt Perlebukta, og har hele veien vært tydelig på hvilken profil han ønsket. – Vi ønsket å lage noe særegent og stedstilpasset med moderne byggestil, og etterhvert som prosjektet har utviklet seg, ønsket vi å avslutte med noe ekstraordinært. Noe som ikke var helt A4.

Perlebukta har virkelig blitt et flott tilskudd til Jeløys mange vakre viker og bukter
Et perspektivbilde fra tidligere i prosessen hvor det bakerste byggetrinnet er illustrert.

Dro til Milano for å hente inspirasjon

For å hente inspirasjon reiste Solid til Italia og det ikoniske bygget Bosco Verticale, en bygning som har høstet mange priser og lovord verden rundt. Med dette i tankene fikk arkitektene i Code Arkitektur oppdraget med å sette kronen på verket. – Utgangspunktet for prosjektet har vært området og landskapet rundt, og det har ledet oss til å fokusere på å skape et variert og rikt uttrykk, uttaler arkitekt Mattis Skjold Fosse.

– Vi har ønsket å skape et bygg som oppleves som en naturlig del av den skognære tomten og samtidig demokratiserer utsikt utsikt og sol for beboerne i så stor grad som mulig. Bygget er trappet av i høyden og store vindusflater sikrer godt med lys, gir god romfølelse og sist, men ikke minst, en fantastisk utsikt til Mossesundet og Oslofjorden. Ved å gi alle balkonger blomsterkasser sikrer man et frodig og grønt uttrykk, som sammen med en fasade av trekledning glir godt inn i landskapet rundt.

Supert samarbeid med Meglergaarden i Moss

Med oss på reisen har vi i alle årene hatt Meglergaardens dyktige radarpar, Lena Johnsen og Bjørn-Erik Thorbjørnsen. Etter en litt småtreg start, skulle det etter hvert skyte skikkelig fart på Jeløys nye perle. – Det gikk ikke så fort til å begynne med, for det var jo bare en gresslette her. Men fra byggetrinn 2 og oppover gikk salgene nesten av seg selv, forteller Thorbjørnsen med et smil.

Ansvarlige eiendomsmeglere for salget på Perlebukta, Lena Johnsen og Bjørn-Erik Thorbjørnsen
Ansvarlige eiendomsmeglere for salget på Perlebukta, Lena Johnsen og Bjørn-Erik Thorbjørnsen

At et boligprosjekt er sluttsolgt er jo utelukkende en hyggelig nyhet, men for Bjørn-Erik og Lena er det ikke bare jubel og moro. Prosjektet har vært en stor del av hverdagen det siste tiåret.

– Vi har jo lagt ned utallige timer her og blitt veldig godt kjent med området og en del av de gjestfrie folkene her. Det er veldig vemodig at vi ikke skal jobbe her videre, forteller Lena, før hun tar en titt på det femte og siste byggetrinnet som nå står klart. Det har vært spesielt å se hvordan folk har oppsøkt området utenom visningene også. Perlebukta har trukket til seg mange lokale, men også veldig mange fra Oslo og området rundt. Og det er kanskje ikke så rart. Her er det ikke noe trafikkstøy, samtidig som det ligger i kort avstand til det aller meste, tilføyer Johnsen.

For å oppnå suksess er samarbeid ofte et nøkkelord. I denne sammenheng har det virkelig gått på skinner. – Solid Prosjekt, som er utbygger i Perlebukta, har virkelig lagt til rette for oss. Det har vært fantastiske folk å jobbe med, skryter Thorbjørnsen før han avslutningsvis sier det som er et stort kompliment for enhver boligutvikler.

– Ikke en søndag har jeg stått her uten å møte noen turgåere som skryter av hvor fint bygget, og ikke minst området, har blitt.