solid

Fakta om prosjektet

Verket er et viktig historisk område, ikke bare for Moss, men også i nasjonalsammenheng. Det hele begynte med at Ernst Ulrich Dose bygget MossJernværk i 1706 og dermed gav liv til Moss som by. I sine glansdager produserte Jerværket kanoner og kuler til den dansk-norske flåte og det var i Moss jernverks administrasjonsbygg, den såkalte Konvensjonsgården at Mossekonvensjonen ble forhandlet frem i 1814. Jernverket holdt på i drøye 150 år før de stengte portene. De neste til å åpne dem var firmaet M. Petterson & Sønner i 1883 og etter å ha drevet en vellykket cellulose-fabrikk i 205 år, takker de også for seg. Nå har en ny epoke startet på Verket og nye historier er på vei til å skrives. 

Verkstoppen er en forlengelse av Verket – den nye bydelen som en gang var byens vugge og som gjennom årene har utviklet seg i takt med tiden. Nå er Verket åpnet opp og blitt en bydel som er tilgjengelig for alle. Liv blir skapt med arbeidsplasser, boliger, grønne møteplasser og kulturelle opplevelser. Verket er en ny del av sentrum hvor det urbane møter sol og sjø og et yrende liv. 

Helt på toppen av Verket, ja faktisk i byens øverste etasje, bygges nå Verkstoppen. Med en fantastisk utsikt over hele Moss bor du midt i naturen og skogens ro, samtidig som du kun er noen få minutter unna Verket og alle tilbudene sentrum har å by på.