Thomas Andre Molvig og Grace Stafford Molvig Thomas Andre Molvig og Grace Stafford Molvig

Thomas og Grace investerer i bolig på Verkstoppen

Positiv utvikling i området, flotte omgivelser, nærhet til det meste uten å ligge midt i sentrum - dette er noen av kriteriene Thomas og Grace la vekt på i jakten på en investeringsbolig. Nærhet til sjøen og offentlig kommunikasjon var også et stort pluss, og ikke minst et overkommelig prisnivå på boligene.

Vi har tatt en prat med Thomas Andre Molvig og Grace Stafford Molvig, som har investert i en bolig på Verkstoppen. De har kjøpt en leilighet i første etasje i D-bygget, og har planer om å leie ut boligen. 

Kan dere fortelle litt om dere selv?

Vi er en familie på fem pluss valpen Daisy som lever et travelt liv akkurat som de fleste andre barnefamilier, med henting og levering både støtt og stadig. Vi jobber begge i Moss og gleder oss til at Covid19 forsvinner og at det går mot lysere tider. Om sommeren er vi mest mulig på Sjøbadet og om vinteren står vi på ski eller er å finne på et badeland eller lekeland.

Sentral beliggenhet og positiv utvikling 

Hva var deres viktigste kriterier i jakten på en ny leilighet?
- Beliggenheten måtte være sentral i forhold til sentrumskjernen, sjøen og offentlig kommunikasjon. Prisnivået måtte passe vårt budsjett. Når du kjøper brukt i dag vet du ikke hva som kan dukke opp av uforutsette hendelser og vedlikehold, så for å slippe disse bekymringene ønsket vi å kjøpe noe nytt som kom med garanti.

Hva gjorde at valget falt på Verkstoppen?
- Det skjer mye positiv utvikling i området, det er flotte omgivelser, ligger nærme alt uten at det ligger midt i gryta. Mye av det som bygges i dag er så tett at du kan gå ut på verandaen og hente mel fra naboen. På Verkstoppen fant vi en leilighet som ser ut mot naturområdet i øst og i tillegg har en grønn hageflekk som gir den gode følelsen mange ser etter.

Ønsker å leie ut boligen 

Dere har planer om å leie ut leiligheten. Hva gjør leilighetene på Verkstoppen godt egnet for utleie?
- Våre forundersøkelser viste at det er mange familier som ønsker seg ut av Stor-Oslo, men som ikke ønsker å låse seg ved å kjøpe noe eget. De vil sannsynligvis beholde jobbene i Oslo inntil videre og da er det å leie i noen år det beste for mange som ønsker å prøve ut Moss. Childens International School (CIS) tiltrekker seg også en internasjonal kundegruppe som er i Norge en periode og som ser fordelene med å leie.

Ved utleie er det viktig at leietakere får mest mulig for pengene sine og gjennom tilvalgsprosessen fikk vi oppgradert til de tingene som vi vet leietakere setter pris på. I tillegg oppgraderte vi de elementene som vi vet slites ved utleie slik at de varer lengre.

Verkstoppen var attraktiv pga. sitt forhold mellom kjøpspris og forventede leieinntekter.

På solsiden av Oslofjorden

Hvilket forhold har dere til Moss og Verket?
- Jeg er vokst opp i Moss og flyttet til Oslo etter studiene, sier Thomas. Der bodde jeg i noen år før jeg flyttet til utlandet på grunn av jobb. Når vi skulle flytte tilbake til Norge var valget enkelt – Moss – ikke Oslo, og det angrer vi ikke på. Vi trives veldig godt i Moss og det er alltid noe å finne på – uansett alder og interesser. Etter hvert som innbyggerantallet øker i Moss, kommer det bare til å bli flere og flere valgmuligheter for oss som bor her i byen på solsiden av Oslofjorden. 

Vårt forhold til Verket er veldig spesielt. Vi bor på Betongen rett over sundet for Verket, og kan følge med hvert eneste spadetak og utvikling som skjer på Verket. Ja vi kan faktisk sitte hjemme og følge med på byggingen av Verkstoppen.

Hvilke kvaliteter vil du dra frem ved å bo her?
-
Det er den landlige følelsen oppe i høyden med naturen på flere kanter samtidig som det er under 5-minutter gange til skole, dagligvare, Vansjø, Oslofjorden, cafeer, kino, fjordhotellet som er under oppføring og noen få minutter ekstra til Amfi, gågaten og togstasjonen.

Vi ser også at det blir fine fellesarealer som vi er sikre på at våre leietakere kommer til å sette pris på.