Trinnfri adkomst på Rådalsåsen

Det er mange fordeler ved å kjøpe en splitter ny bolig på Rådalsåsen, og en av dem er at alle boligene har trappefri adkomst og er universelt utformet. Dette betyr at boligene skal være funksjonelle for alle, uansett funksjonsevne og orienteringsevne.

Når det bygges nye boliger, stilles det strenge krav til universell utforming, og alle boligbyggere må forholde seg til disse kravene for at boligen skal bli godkjent. En universelt utformet bolig skal være funksjonell for både rullestolbrukere, de med nedsatt bevegelsesevne og de med astma og allergi. 

Heis opp til boligen 

På Rådalsåsen er det bygget en underjordisk parkeringskjeller, som strekker seg under alle fire byggene. Fra parkeringskjelleren kan du gå tørrskodd til heisen, og ta denne helt opp til leiligheten. Det er en heis per oppgang, så dersom du er dårlig til beins er det kort vei fra parkeringsplassen til heisen, og derfra videre inn i leiligheten.

Fine turstier og parkanlegg 

Rådalsparken som opparbeides mellom blokkene og rekkehusene, har også fokus på universell utforming og tilgjengelighet for alle. Her blir det mange hyggelige turstier, krakker til å hvile seg på, lekeområder og innbydende beplantning. Det er trinnfri adkomst både fra parkeringskjeller og fra hovedinngangen til byggene. Det er mulig å komme rundt hele parken kun ved hjelp av turstier, samtidig som det etableres en betongtrapp i midten av parken. Denne trappen får rekkverk på den ene siden, for å ivareta universell utforming.

Les gjerne landskapsarkitektens ord om Rådalsparken her.