solid
Avfallsløsningene på Rådalsåsen er moderne og effektivtAvfallsløsningene på Rådalsåsen er moderne og effektivt

Slik fungerer avfallsløsningen på Rådalsåsen

Med mange boenheter på ett sted er man nødt til å ha gode løsninger for avfallshåndteringen. Det skal se ryddig og stilfullt ut og det må være funksjonelle løsninger som gjør det lett for beboerne å ta dem i bruk. Slik fungerer avfallsløsningene på boligprosjektet Rådalsåsen i Fredrikstad.

Boligprosjektet Rådalsåsen består av fire boligblokker med totalt 97 leiligheter og 18 rekkehus. Med så mange boliger er det viktig med et velfungerende og nøye gjennomtenkt system for avfallshåndtering. Ved nedkjøringen til garasjekjelleren er det satt ut totalt 12 nedgravde avfallscontainere, som skal brukes til restavfall, papir og glass og metall. Det er også satt opp et eget avfallshus med dunker til plastavfall og farlig avfall. 

Fordeler med nedgravde avfallscontainere 

Med negravde avfallscontainere legges avfallet i en liten åpning over bakken, og havner i en stor beholder under bakken. Dette er en løsning som fungerer veldig fint for sameier og borettslag. En av de største fordelene med denne løsningen er at det er renslig og tilnærmet luktfritt. Beholderne under bakken holder stabil lav temperatur hele året. Det er også en estetisk fin løsning, da beholderne over bakken tar liten plass. Avfallsbeholderne er også svært enkle i bruk, enkle å vedlikeholde, og kan låses om ønskelig.

Avfallshåndtering på Rådalsåsen Avfallshåndtering på Rådalsåsen

Gjennomtenkt og ryddig system 

Renovasjonsløsningen på Rådalsåsen er i henhold til Fredrikstad kommunes renovasjonsforskrift. Kommunen avfallsnorm sier at det skal være:

Restavfall: 35 boenheter pr. beholder på 5000 L
Papiravfall: 25 boenheter pr. beholder på 5000 L
Glass- og metallavfall: 35 boenheter pr. beholder på 3000 L
Plastavfall: 0,2 m2 grunnflate av avfallsbod/boenhet

I dette avfallssystemet er det etablert 4 stk beholdere à 5000 l til restavfall, 5 stk beholdere à 5000 l til papir og 3 stk beholdere à 3000 til glass og metall. I avfallshuset er det 10-12 stk 660 l dunker til plastavfall og 4 stk røde bokser til farlig avfall.