Bilde: Visit Fredrikstad & Hvaler / Thomas AndersenBilde: Visit Fredrikstad & Hvaler / Thomas Andersen

Juleaktiviteter i Fredrikstad

Årets mest stemningsfylte tid er endelig her, og Fredrikstad kan by på flere hyggelige førjulsaktiviteter. Få julestemning når du rusler gjennom gågata i sentrum, eller ta turen til det populære julemarkedet i Gamlebyen.

Gamlebyen i Fredrikstad er en av Norges mest populære attraksjoner, og et svært stemningsfylt sted å besøke i førjulstiden. Byen i seg selv er en vel bevart skatt med bygninger helt tilbake til 1700-tallet, og byr i dag på mange koselige caféer, butikker, museer og utstillinger. Med brosteinslagte gater, flotte historiske bygninger og vollgraven som går rundt byen er dette et sted som virkelig fortjener et besøk.

De tre første helgene i advent arrangeres det julemarked på torvet og Voldportgaten. Alle som ønsker kan melde seg på som utstillere og selge sine produkter. Her får du kjøpt alt fra husflid, julegodt, antikviteter, juledekorasjoner, kunst, smykker og mye mer. Hele gamlebyen er også hyggelig pyntet til jul, med et stort og flott juletre på torvet.


Det arrangeres også flere familievennlige juleaktiviteter i Gamlebyen, blant annet Fredrikstad og Hvalers egen Pepperkakeby og Øistein Blyant sitt tegneshow og juleverksted. Det er også en flott lekeplass i Gamlebyen, og flere dyr som barna kan se på. For mer informasjon om juleaktiviteter i gamlebyen Jul i Gamlebyen (visitfredrikstadhvaler.com)

Fredrikstad sentrum kan også by på mye julestemning med julepyntede gater, utallige restauranter med god julemat, og flere juleshow og konserter. På Hva skjer i julen? (visitfredrikstadhvaler.com) kan du få en oversikt over alt som skjer i tiden frem mot jul.