Innebandy i Vålerhallen. Bilde hentet fra Facebook siden til Vansjø/Svinndal Idrettslag.Innebandy i Vålerhallen. Bilde hentet fra Facebook siden til Vansjø/Svinndal Idrettslag.

Idrettslag og kulturliv i Våler

Folkestad ligger i Våler Kommune, som har er godt tilbud når det kommer til idrett, fritid og kultur. Like i nærheten av de nye boligene på Folkestadkollen ligger Vålerhallen, og like ved siden av ligger Våler Bibliotek. Det tilbys også kulturskole for barn og unge, og for den turglade arrangerer DNT Vansjø mye spennende. Les mer om tilbudene i artikkelen under.

Like nedenfor boligene som skal bygges på Folkestadkollen, ligger Vålerhallen, med flere idrettstilbud. Foreningen som holder til der er Vansjø / Svinndal IL, som ble opprettet allerede i 1968, når Sportsklubben Våler og Svinndal Idrettslag slo seg sammen. I dag har idrettsforeningen organiserte grupper innen allidrett, fotball, håndball, alpint og snowboard. I tillegg til Vålerhallen har V/S IL tatt over driften av det lokale alpintanlegget på Middagsåsen, som er en populær vintersportsarena i Råde. 

Kulturskole for barn og unge

Våler kommune har i samarbeid med Moss kulturskole, et variert kulturskoletilbud for barn og unge. Kulturskolen tilbyr undervisning etter skoletid på alt fra dans og drama til ulike instrumenter, sang, animasjon og visuell kunst. Her får barn og unge utfolde seg på en kreativ måte, både individuelt og i grupper. Hovedbasen til dette tilbudet er på Bytårnet i Moss, men noe av undervisningen er også på Kirkeparken Videregående. 

Middagsåsen Middagsåsen

Naturopplevelser gjennom DNT Vansjø 

For den som er glad i å gå turer i flott natur, er foreningen DNT Vansjø et godt tilbud. Foreningen dekker kommunene Moss, Våler og Råde, og har ca. 2900 medlemmer. Innsjøen Vansjø, med sine små og store øyer og sund, er et flott friluftseldorado. Her er det utallige turmuligheter og steder som må oppleves. DNT Vansjø arrangerer aktiviteter året rundt med både Barnas Turdag, DNT Vansjø junior, DNT Vansjø Havkajakk, DNT Vansjø Turskøytegruppe, Turgruppe, Sti- og dugnadsgruppe. Foreningen har tilbud for alle aldersgrupper, så her er det ingen unnskyldning for å ikke komme seg ut på tur!